Procházka u Noordwijku

Docela pěkné počasí nás tentokrát vytáhlo na procházku do okolí Noordwijku. Marťa tam našla nějakou MTB stezku, a tak jsme se na ni šli mrknout. Navíc v okolí směrem do vnitrozemí se rozkládají různobarevné plantáže hyacintů a tulipánů (ještě nekvetou). Směrem k moři jsou samozřejmě duny, různé vyhlídky a samozřejmě moře :-). Takže nám byla naplánována trasa, abychom si užili kousek od všeho.

20210411_145622-nahled

Auto jsme nechali na jednom z parkovišť podél silnice Duinweg. Nejdřív jsme trochu vystoupali do dun na turistickou stezku „Maloteroute“ a šli po ní směrem na sever kopírujíce Duinweg. Byli jsme celou dobu o pár metrů výše než okolní pole s hyacinty, a tak na ty barevné lány byl z poza stromů docela pěkný výhled.

20210411_142802-nahled

V jednom místě jsme zabočili doleva do dun a došli jsme až na Oorlogsweg, která vychází až z Noordwijku a kopíruje v dunách moře. Po pár cik-cak úhybných manévrech v dunách jsme odbočili k moři a rozhodli se dojít až do Noordwijku podél pobřeží.

Na písku bylo vyplaveno velké množství mrtvých mořských plžů se svými schránkami. Normálně jsou vidět jen ty podlouhlé schránky či černé škeble, ale tentokrát byly plné :-(. Vypadalo to jako úplné vymírání a všudypřítomní racci vypadali už tak přežraní, že o tyto malé mršinky nejevili vůbec zájem.

obrazek obrazek

Noorwijk jsme lízli trochu ze severu a přesně v tom místě nás chytila krátká sprška. K autu nám chyběla jedna duna a cca jeden kilometr, který jsme zvládli během čtvrthodinky.

Procházku bych označil jako za „další“ v dunách. Nám se tam však líbí, a tak prozkoumáváme další a další „kousky“ v okolí.

Odkazy na mapy:

Radim | 11. 4. 2021 Ne 18.21 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 52x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: