Boloňská omáčka s čočkou

V této boloňské omáčce je maso nahrazené vařenou čočkou. Recept mám z časopisu Hallo z Jumba. 20210412_135736-nahled
  • 2 cibule
  • 300 g mrkve
  • 4 stonky řapíkatého celeru
  • 250 g žampionů
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400 g vařené čočky (koupila jsem už uvařenou ve skleničce/plechovce)
  • 70 g rajčatového protlaku
  • 400 g rajčatových kostek (plechovka)
  • sůl, pepř, bylinky – oregano, tymián, bazalka
  • 300 g špaget
  • 40 g strouhaného sýra
Na pánvi na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Po 2 minutách přidáme mrkev a celer nakrájené na malé kostičky a restujeme 10 minut, až bude zelenina lehce opečená. Čočku scedíme a spolu s očištěnými žampiony rozkrájenými na čtvrtky a rajčatovým protlakem přidáme do pánve k orestované zelenině. Promícháme a po minutě přidáme rajčatové kostky, 200 ml vody, sůl, pepř a bylinky. Přivedeme k varu a vaříme ještě cca 10 minut do změknutí zeleniny. Servírujeme s uvařenými špagetami a posypané strouhaným sýrem.
obrazek obrazek

Martina | 12. 4. 2021 Po 19.54 | Vaření, Zelenina, Zeleninové pokrmy | Tisk | 132x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: