Tento bezmasý
recept
mám z časopisu Hallo Jumbo.
- 350 ml vývaru
- 300 g bílé rýže
- 2 cibule
- 2 červené papriky
- 250 g žampionů
- 20 g másla
- 150 g zelených fazolek
- 1 polévková lžíce papriky
- 1 lžička římského kmínu
- 140 g rajčatového protlaku
- 1 polévková lžíce bramborového škrobu
- 125 g zakysané smetany (nebo crème fraîche)
Uvaříme si rýži podle pokynů na obalu. Nakrájíme si cibuli na kostičky,
papriky na proužky, fazolky na půlky a žampiony na čtvrtiny. Na pánvi si
rozpustíme máslo a na něm 5 minut restujeme cibuli, papriku, žampiony a
fazolky. Přidáme papriku, kmín a rajčatový protlak a restujeme další
3 minuty. Přilijeme vývar/vodu dle potřeby a necháme vařit dalších
10–15 minut. Smícháme škrob se dvěma lžícemi vody a vmícháme do
guláše. Nakonec do guláše vmícháme polovinu zakysané smetany. Rýži a
guláš rozdělíme na čtyři talíře a přidáme lžící zbylé zakysané
smetany.