Guláš se spoustou zeleniny (bez masa)

Tento bezmasý recept mám z časopisu Hallo Jumbo.
20210419_165804-nahled
  • 350 ml vývaru
  • 300 g bílé rýže
  • 2 cibule
  • 2 červené papriky
  • 250 g žampionů
  • 20 g másla
  • 150 g zelených fazolek
  • 1 polévková lžíce papriky
  • 1 lžička římského kmínu
  • 140 g rajčatového protlaku
  • 1 polévková lžíce bramborového škrobu
  • 125 g zakysané smetany (nebo crème fraîche)
Uvaříme si rýži podle pokynů na obalu. Nakrájíme si cibuli na kostičky, papriky na proužky, fazolky na půlky a žampiony na čtvrtiny. Na pánvi si rozpustíme máslo a na něm 5 minut restujeme cibuli, papriku, žampiony a fazolky. Přidáme papriku, kmín a rajčatový protlak a restujeme další 3 minuty. Přilijeme vývar/vodu dle potřeby a necháme vařit dalších 10–15 minut. Smícháme škrob se dvěma lžícemi vody a vmícháme do guláše. Nakonec do guláše vmícháme polovinu zakysané smetany. Rýži a guláš rozdělíme na čtyři talíře a přidáme lžící zbylé zakysané smetany.
obrazek obrazek

Martina | 19. 4. 2021 Po 15.11 | Vaření, Zelenina, Zeleninové pokrmy | Tisk | 106x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: