Kuřecí tažín s celerem, cizrnou a kuskusem
Tažín (tajin, tajine, tagine) je severoafrický pokrm, a zároveň hliněná keramická nádoba, v níž se připravuje. Podstatnou částí tajine v Maroku je koření Ras el Hanout (jde o směs několika druhů koření – kardamom, hřebíček, skořice, římský kmín, kurkuma, zázvor, koriandr a další koření. Recept mám z časopisu Boodschappen 2/2021 z Hoogvlietu.- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule (nakrájená na půlkolečka)
- 1/4 celeru (nakrájená na proužky)
- 2 mrkve (nakrájené na proužky)
- 2 lžičky směsi koření Ras el hanout
- 400 g kuřecích stehenních řízků (nakrájené na kostky)
- 4 rajčata (nakrájená na kostky)
- 200 ml kuřecího vývaru
- 1 plechovka cizrny (propláchnutá a zcezená)
- 300 g kuskusu
Na pánvi nebo taginu rozehřejeme olej a na mírném ohni restujeme cibuli a zeleninu po dobu nejméně 4 minut. Přidáme koření ras el hanout a kuřecí maso a ještě několik minut restujeme. Pak přidáme rajčata, vývar a cizrnu a zakryté dusíme asi 10 minut. Podáváme s připraveným kuskusem.
Martina | 28. 4. 2021 St 14.01 | Vaření, Jídla z masa, Drůběž a králík | Tisk | 133x