Kuřecí tažín s celerem, cizrnou a kuskusem

Tažín (tajin, tajine, tagine) je severoafrický pokrm, a zároveň hliněná keramická nádoba, v níž se připravuje. Podstatnou částí tajine v Maroku je koření Ras el Hanout (jde o směs několika druhů koření – kardamom, hřebíček, skořice, římský kmín, kurkuma, zázvor, koriandr a další koření. Recept mám z časopisu Boodschappen 2/2021 z Hoogvlietu.
20210428_182202-nahled
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule (nakrájená na půlkolečka)
  • 1/4 celeru (nakrájená na proužky)
  • 2 mrkve (nakrájené na proužky)
  • 2 lžičky směsi koření Ras el hanout
  • 400 g kuřecích stehenních řízků (nakrájené na kostky)
  • 4 rajčata (nakrájená na kostky)
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 1 plechovka cizrny (propláchnutá a zcezená)
  • 300 g kuskusu

Na pánvi nebo taginu rozehřejeme olej a na mírném ohni restujeme cibuli a zeleninu po dobu nejméně 4 minut. Přidáme koření ras el hanout a kuřecí maso a ještě několik minut restujeme. Pak přidáme rajčata, vývar a cizrnu a zakryté dusíme asi 10 minut. Podáváme s připraveným kuskusem.

obrazek obrazek obrazek obrazek

Martina | 28. 4. 2021 St 14.01 | Vaření, Jídla z masa, Drůběž a králík | Tisk | 133x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: