Chřest zapečený se šunkou a sýrem

Chřestová sezóna je v plném proudu, a tak jsem se rozhodla koupit 2 balíčky bílého chřestu (celkem 1kg). V plánu byl chřest zapečený se šunkou a sýrem. Z oloupaných slupek a odřezků a pár výhonků jsem udělala polévku. Recept a detailně popsaný postup jsem našla na stránkách Kuchařka pro dceru.
20210526_182808-nahled
  • 12 – 16 velkých bílých výhonků chřestu, zblanšírovaných
  • 6 – 8 plátků šunky
  • 100 g strouhaného nebo plátkového sýra
  • 1 lžíce másla
  • sůl

Šunku rozkrojíme podélně na dlouhé tenkté proužky. Každý výhonek chřestu jedním takovým proužkem omotáme ve své dolní části.

Pekáček vytřeme máslem a naskládáme do něj připravený chřest. Posypeme strouhaným sýrem nebo poklademe plátky sýra tak, aby špičky zůstaly nepřikryté, a vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů. Zapékáme jen krátce do rozpuštění sýra a prohřátí chřestu, zhruba 5–7 minut. Podáváme jako přílohu k masu, případně doplníme vařenými bramborami pro lehkou večeři. V takovém případě zvýšíme množství chřestu na osobu.
obrazek obrazek obrazek

Martina | 26. 5. 2021 St 13.39 | Vaření, Zelenina, Zeleninové pokrmy | Tisk | 40x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: