Rozhledna Hulzenberg

Jednou za uherský rok, když se vracíme přes Německo do Nizozemska, tak na nás na nizozemsko-německé hranici vyzývavě kouká rozhledna na vrchu Hulzenberg. Je pěkně vidět z dálnice. My v těchto místech vždy sjíždíme a tankujeme benzín buď na benzince Star nebo Aral, protože hned za hranicemi je to o poznání dražší. Já jsem si tentokrát po celodenním sezení v autě řekl, že si dám pauzu a na rozhlednu se podívám.

20210717_204255-nahled

Auto jsem nechal na parkovišti „'t Peekse“ severně od rozhledny. Na začátku jsem prošel kolem velice pěkné restaurace Uitspanning 't Peeske, a pak už dál pokračoval osamocen lesy, prosluněnými večerním sluncem. Bylo příjemně, nikam jsem nespěchal a vychutnával si tento večerní klid. Na rozhledně jsem mohl být do půl hodiny. Rozhledna Hulzenberg je vysoká dřevěná věž, která nabízí pěkný výhled na okolní lesy.

20210717_204946-nahled

Na zpáteční cestě jsem přeskočil dva slepýše, a tak jsem měl radost :-).

20210717_210320-nahled

Tato krátká procházka byla jen takovým průzkumem pro další výlet celé naší rodinky do této oblasti. Sice je to na opačné straně Nizozemska než bydlíme, ale když to spojíme s nějakým přespáním, cyklistickým výletem a návštěvou hradu Huis Bergh či Wasserburg Anholt, tak se to vyplatí :-).

Radim | 21. 7. 2021 St 23.26 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 93x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: