Tulperij - výstavní zahrada jiřin

Tulperij je společnost zaměřená na pěstování cibulek tulipánů a narcisů. Na jaře otevírá návštěvníkům své brány k obdivování různých druhů tulipánů, narcisů a hyacintů a na podzim zve k obdivování jiřin. My jsme se sem vydali v půlce září. Neviděli jsem předem žádné fotky, takže jsme vůbec nevěděli, co očekávat. Byla to nádhera a odcházeli jsme odsud plní pozitivní energie.
20210919_151108-nahled

Měli tu přes 600 druhů jiřin. Mohli jsme se tu volně procházet mezi záhonky a obdivovat jednobarevné či pestře žíhané květy jiřin různých tvarů a velikostí. Třešničkou na dortu pak bylo, že jsme si mohli půjčit nůžky a na vedlejších záhoncích jsme si sami mohli vybrat a ušmiknout jiřiny do kbelíku. Na pokladně nám je pak spočítali, my zaplatili za kus a slečna nám pak z nich hned navázala kytici. Můžete si zde také z obrázkového katalogu vybrat a objednat hlízy, které Vám pak na jaře doručí domů.

Po návštěvě Tulperij jsme se přesunuli do parku k zámku Keukenhof. Tady jsme si prošli trpasličí stezku (Kabouterpad), trošku v lese, pohráli na hřišti u farmy a dali nanuka. Také tady měli vysázené jiřiny – 150 různých druhů. Nádhera. Zůstali jsme tu až do 18:30, skoro nikdo tu už touto pozdní dobou nebyl, takže jsme si to tady opravdu užili.
obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek

Martina | 19. 9. 2021 Ne 13.52 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 99x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: