Kuřecí prsa s rajčaty, mozzarellou a pórkovo-bramborovou kaší
Tento recept mám z magazínu Allerhande AH 7/2021.- 1 kg moučných brambor (varný typ C)
- 350 g pórku
- 4 lžíce olivového oleje
- 3 stroužku česneku
- 35 g rajčatového protlaku (půl malé plechovky)
- 1 lžička sušeného oregána
- 1 lžička chilli vloček
- 300 g kuřecích prsou (nakrájených na proužky)
- 250 g cherry rajčátek
- 125 g mozzarelly
- sůl, pepř
Brambory oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Dáme vařit v osolené vodě asi na 20 minut. Před slitím si odebereme 1 hrníček vody.
Mezitím si nakrájíme pórek na půlkolečka. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a pórek na velmi mírném ohni smažíme 10 minut, dokud nebude velmi měkký. Pravidelně mícháme.
Mezitím si najemno nasekáme stroužky česneku. Ve druhé pánvi si rozehřejeme zbytek oleje a na mírném ohni česnek smažíme 2 minuty. Přidáme rajčatový protlak a smažíme další 2 minuty. Pak přidáme oregáno, chilli vločky a proužky kuřecích prsou a na středním ohni restujeme 5 minut. Mezitím si rozpůlíme cherry rajčata, přidáme do pánve a smažíme 2 minuty. Okořeníme pepřem.
Mozzarellu dobře slijeme a nakrájíme na kousky (nebo použijeme mozzarellové třešinky). Vmícháme do kuřete s rajčaty a necháme rozpustit.
Brambory smícháme se 100 ml vody (ve které se brambory vařily) a rozmačkáme na kaši. Vmícháme pórek a dochutíme solí a pepřem.Martina | 25. 9. 2021 So 14.44 | Vaření, Jídla z masa, Drůběž a králík | Tisk | 86x