Kuřecí prsa s rajčaty, mozzarellou a pórkovo-bramborovou kaší

Tento recept mám z magazínu Allerhande AH 7/2021.
20210925_121758-nahled
  • 1 kg moučných brambor (varný typ C)
  • 350 g pórku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužku česneku
  • 35 g rajčatového protlaku (půl malé plechovky)
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 1 lžička chilli vloček
  • 300 g kuřecích prsou (nakrájených na proužky)
  • 250 g cherry rajčátek
  • 125 g mozzarelly
  • sůl, pepř

Brambory oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Dáme vařit v osolené vodě asi na 20 minut. Před slitím si odebereme 1 hrníček vody.

Mezitím si nakrájíme pórek na půlkolečka. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a pórek na velmi mírném ohni smažíme 10 minut, dokud nebude velmi měkký. Pravidelně mícháme.

Mezitím si najemno nasekáme stroužky česneku. Ve druhé pánvi si rozehřejeme zbytek oleje a na mírném ohni česnek smažíme 2 minuty. Přidáme rajčatový protlak a smažíme další 2 minuty. Pak přidáme oregáno, chilli vločky a proužky kuřecích prsou a na středním ohni restujeme 5 minut. Mezitím si rozpůlíme cherry rajčata, přidáme do pánve a smažíme 2 minuty. Okořeníme pepřem.

Mozzarellu dobře slijeme a nakrájíme na kousky (nebo použijeme mozzarellové třešinky). Vmícháme do kuřete s rajčaty a necháme rozpustit.

Brambory smícháme se 100 ml vody (ve které se brambory vařily) a rozmačkáme na kaši. Vmícháme pórek a dochutíme solí a pepřem.
obrazek obrazek obrazek obrazek

Martina | 25. 9. 2021 So 14.44 | Vaření, Jídla z masa, Drůběž a králík | Tisk | 86x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: