Stamppot se špičatým zelím a pórkem

O víkendu jsme zkusili další variaci na šťouchané brambory (stamppot). Tentokrát se špičatým zelím a pórkem. Vycházela jsem z receptu z časopisu Allerhande 11/21. Stamppot je tady v Nizozemsku velmi oblíbené jídlo. Brambory se šťouchají s různými druhy zeleniny a podávají se s nějakou uzeninou nebo se sázeným vejcem.
20220313_192150-nahled
  • brambory
  • plátek másla
  • 1 dcl mléka
  • 200 g pórku, nakrájeného na kolečka
  • 400 g špičatého zelí, nakrájené na proužky
  • 1 lžička kari
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • 4 vejce

Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit.

Ve velké pánvi si rozehřejeme olej a 2 minuty na něj opékáme pórek. Pak přidáme špičaté zelí a opékáme další 2 minuty. Ochutíme pepřem a kari kořením.

Na jiné pánvi si mezitím připravíme sázená vejce.

Když jsou brambory měkké, tak je slijeme, přidáme máslo a rozšťoucháme. Přimícháme teplé mléko a také směs opečeného pórku se špičatým zelím.

Rozdělíme na talíře a navrch položíme sázené vejce.
20220313_190545-nahled

Martina | 13. 3. 2022 Ne 12.49 | Vaření, Zeleninové pokrmy | Tisk | 84x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: