Semínkový chléb

20220307_104148-nahled
  • 90 g celých syrových mandlí
  • 160 g slunečnicových semínek
  • 65 g dýňových semínek
  • 135 g ovesných vloček
  • 100 g mandlové mouky
  • 120 g drcených lněných semínek
  • 25 g chia semínek
  • 25 g slupek spyllia
  • 12 g soli
  • 40 g extra panenského olivového oleje
  • 600 ml vody

Předehřejeme si troubu na 180 st. C. Na plech dáme mandle, slunečnicová semínka a dýňová semínka, vložíme do trouby a pečeme 10–15 minut, dokud mandle nezačnou mít zlatavou barvu. Vyndáme z trouby, necháme semínka vychladnout a poté nahrubo nasekáme mandle.

Do větší mísy dáme ovesné vločky, mandlovou mouku, lněná semínka, chia semínka, slupky psyllia, sůl, opražená slunečnicová a dýňová semínka a nasekané mandle. Promícháme. Přidáme olivový olej a vodu. Dobře promícháme, abychom získali hustou lepivou hmotu. Formu na chléb vyložíme pečícím papírem a naplníme ji hmotou. Přikryjeme a dáme přes noc do lednice.

Další ráno: Předehřejeme troubu na 200 st. C. Formu s chlebovou hmotou vložíme do trouby a pečeme 75 minut. Upečený bochník vyklopíme z formy a necháme na mřížce 1–2 hodiny zcela vychladnout.

Uchováváme v ledničce, případně si můžeme část uložit do mražáku.

obrazek obrazek obrazek

Martina | 7. 3. 2022 Po 12.50 | Vaření, Chleba | Tisk | 110x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: