Špenátový stamppot s uzenou makrelou

Další varianta nizozemského stamppotu, tentokrát se špenátem a uzenou makrelou. Nějak jsme si ty jejich šťouchané brambory se zeleninou oblíbili a zkoušíme různé varianty. Tento recept mám z čísla 3/2022 časopisu Boodschappen z Hoogvlietu. 20220322_183656-nahled

  • 1 kg moučných brambor (oloupaných, nakrájených na kousky)
  • 800 g čerstvého špenátu (dala jsem 600 g)
  • 300 g cherry rajčátek na stonku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 200 g créme frache
  • 4 malé filety uzené makrely
  • 4 jarní cibulky (nakrájené na kolečka)

Předehřejeme si troubu na 220ºC. Rajčata vložíme do zapékací mísy, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a grilujeme v předehřáté troubě asi 15 minut.

Brambory vaříme 20 minut. Na poslední minutu k nim přidáme špenát. Slijeme vodu a zlehka prošťoucháme. Přidáme crème frache a dobře rozmícháme. V receptu je uvedeno, že se má přidat polovila makrely a prošťouchat i to s ní, ale to já jsem nedělala. Dochutíme solí a pepřem.

Stamppot rozdělíme na talíře, poklademe makrelou, posypeme nakrájenou jarní cibulkou a na vršek položíme grilovaná rajčátka.

20220322_183614-nahled

Martina | 22. 3. 2022 Út 14.18 | Vaření, Zeleninové pokrmy, Ryby a plody moře | Tisk | 3x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: