BeNeLux

Vzhledem k tomu, že po pár letech v zahraničí zvedáme kotvy a vracíme se do Čech, tak jsme si na Velikonoce naplánovali nostalgickou dovolenou do Belgie. Chtěli jsme se kouknout na místa, kde jsme strávili čtyři roky a navíc zajet na jih Belgie, kam jsme se vždy chtěli podívat, ale nikdy nám to nevyšlo. Navíc jsme si ještě vymysleli zajížďku do města Luxembourgu. Aby nám v názvu toho našeho výletu nechybělo „Ne“, tak Marťa ještě doplnila návštěvu národního parku De Hoge Veluwe.

Itinerář

1. den – Designer Outlet Roermond

V pátek odpoledne jsme sedli do auta a přemístili se do Roermondu, kde se nachází velký Designer Outlet.. Z Kesseltu, kde jsme bydleli, to tam bylo zhruba půl hodiny a vždy se nám tam dobře nakupovalo. Takže jsme využili příležitost, že je zhruba po cestě a vyrazili jsme na nákupy :-).

Ubytování

Landal Mooi Zutendaal (Belgie)

První ubytování jsme si zarezervovali na tři noci v chatce v parku Landal Mooi Zutendaal. Chatka byla super! Přijeli jsme pozdě večer, takže jsme trochu bojovali s vyzvednutím klíčů přes schránku u vstupu, ale podařilo se. Při vstupu do chatky nás zalilo příjemné teplo – chatka byla pěkně vytopená. Dále jsme měli problém se sprchou – nebyli jsme schopni ji spustit :-), ale to se vyřešilo po návštěvě technika (byla to naše blbost). Areál byl fajn a dětem se tam líbilo, protože tam měli vnitřní a venkovní hřiště.

Cena za tři noci byla 346 €.

20220410_ubytovani-Landal-Mooi-Zoetendaal-nahled

Les MauLau'x v S'berchamp (Belgie)

Na jihu Belgie jsme hledali ubytování, které bylo kousek od Euro Space Centra, Luxembourgu a pivovaru Orval. Nakonec jsme přes Booking.com našli ubytování v malé vesničce S'berchamp kousek od dálnice E411. Jednalo se o přístavbu k rodinnému domku. V prvním patře byla kuchyňka, koupelna a obývák. O patro níže byly dvě ložnice a místnost s kulečníkem. Musím říci, že to tam měli pěkné. Moc se mi líbila jejich automatická kamna na pelety – venku bylo docela chladno, a tak bylo příjemné si trochu zatopit :-).

Cena za dvě noci byla 236 €.

20220413_ubytovani-Neufchateu-nahled

EuroParcs De Zanding (Nizozemsko)

Tento bungalov park se nachází u městečka Otterlo, které hned sousedí s národním parkem Hoge Veluwe. Když jsme přijeli tak už byla recepce opět zavřená, ale volali nám dopředu a vysvětlili, jak si klíče vyzvednout ze schránky. Chatka vypadala moderněji než ta v Belgii, ale přišla mi méně útulnější. V areálu bylo plno různých typů chatek a některé části byly fakt pěkné. Měli tam vnitřní bazén i venkovní koupaliště.

Cena za dvě noci byla 195 €.

20220415_europarcs-nahled

Najděte pár rozdílů

Marťa si hrála s mobilem a vyšlo z toho pár následujících vtipných srovnání :-).

obrazek obrazek obrazek obrazek

Co jsme nestihli

Vzhledem k počasí jsme vůbec nešli na stezku bosou nohou Lieteberg u Zutendaalu.

Já jsem měl v plánu každý den v Belgii sníst jednu vafli (tu z Liege). Bohužel se mi za celou dobu podařilo sníst jen dvě. Jedna ze stánku Pinky v Maastrichtu (mňam) a druhou u Signal de Botrange, ta byla bohužel jen ohřátá z obchodu.

Radim | 8. 4. 2022 Pá 21.36 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 87x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: