Letošní první cyklovýlet na chalupě

Dnes jsme dostali docela bláznivý nápad. Je 23. února a my jsme se rozhodli pro výlet na kole. Přišel s tím Raďa, ale já jsem se nebránila a jeho myšlenku podpořila. Řekla jsem si „proč ne?“, venku je nádherně, svítí sluníčko a teplota kolem 5 stupňů. Navíc trasy kolem chalupy už máme docela prochozené a dostat se někam dál mě lákalo.

start_resize Tak kam vyrazíme? Ne daleko, aby nás moc nebolela zadnice a taky je to naše první větší aktivita po zimě. Taky nikam moc vysoko, abychom se nemuseli brodit sněhem. Raďa prosazoval cestu na Skřítek kolem Škaredé jedle a zpátky přes Hvězdu a Rabštejn. Já jsem ho nakonec ukecala na Mravencovku, ale za cenu toho, že si to prodloužíme ještě do Karlova podívat se na sjezdovky. Dohodnuto. Vyrazili jsme až po obědě kolem 14.hodiny. Oblékli jsme si několik vrstev funkčního prádla, dlouhé elasťáky, větrovku, teplé rukavice a pod helmu čepici. Udělali jsme si foto před chalupou a nasedli na naše dvoukolé oře :-) Jelo se nám dobře. Raďa zase celou cestu trasoval svou novou GPSkou, ale bohužel se nám (asi vlivem zimy) na Nové Vsi vybily baterky.

mravencovka

Z chalupy jsme vyrazili po silnici do Janovic a dál ze Staré Vsi po lyžařské cestě na Mravencovku. V lese už byly jen zbytky sněhu a nahoře na cestě ledovka.. Jeli jsme opatrně a měli jsme opravdu radost, že jsme se dnes rozhodli vyjet si na kole. Cestou dolů do Karlova jsme potkali cyklistu a jen jsme si tak mezi sebou prohodili, že jsme nebyli jediní, kdo měl stejný nápad. V Karlově se ještě lyžovalo. Stráně byly úplně holé, ale dvě sjezdovky ještě udržoval při životě umělý sníh. Zítra se sem chystá moje sestra s tatou a Vlastíkem. Trošku nás přemlouvali, ať se k nim přidáme, ale nás už lyžování letošní zimu netáhne. Možná kdyby se ještě ochladilo a připadlo trochu sněhu, tak o tom budeme uvažovat. Z Karlova jsme pokračovali po silnici přes Malou Morávku do Dolní Moravice. Tady mi Raďa v obchodě musel koupit tatranku, protože mi ji sliboval v Karlově, ale pak na to zapomněl. Koupil si taky a dostali jsme tak do sebe trošku energie do závěrečné etapy. Na mapě jsme si našli cestu, po které Raďa ještě nikdy nejel (a to musím zdůraznit, protože toho má najeto a projeto docela dost!). Vedla z Nové Vsi přímo do Janovic, přes starou a dnes již zbořenou osadu Růžová. Za Janovicemi nás ještě čekal kopec do Nového Pole a pak už jen alejí a jsme na chalupě. Celkem jsme ujeli 40 km a myslím si, že to bylo tak akorát. Už se těšíme na další cyklovýlety :-).

Odkazy na mapy:

Martina | 23. 2. 2008 So 21.12 | Cestování, Česká republika, Cykloturistika | Tisk | 571x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujmejl Michal Volčko

teď jsem si všiml, že vám za chalupou vede vrstevnice 700 m :-) V karlově jste si mohli dat pizzu v pizeriii Praděd přímo pod sjezdovku. Je tam i venkovní posezení a sedělo tam dost lidí. M.

27. 2. 2008 St 19.50

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: