Euro Space Center

Dnešní den jsme celý strávili v Euro Space Center u Transinne. Brzo ráno jsme opustili chatu v Landal Mooi Zutendaal a přesunuli se 150 km na jih. Hned vedle dálnice E 411 tam je zábavní centrum věnované vesmíru a my jsme si něj brousili zuby už když jsme bydleli v Belgii. Tenkrát nám to nevyšlo a ani nám to moc nevadilo – děti byly malé a asi by si to tak neužily. Tentokrát to však byl jiný příběh – centrum nedávno zrenovovali a musím říci, že tam bylo opravdu fajn.

20220411_174230-nahled

The Space Hub

Jedná se testování dovedností, které potřebují mít správní kosmonauté. Například udržet rovnováhu, sednout si správně na záchodovou mísu, apod. Tyto testy se nachází hned za turnikety v hlavní místnosti. K testu se vždy přihlásíte pomocí náramku, který dostanete u vstupu a na konci vám to řekne, jak na tom jste.

Space Tour

Multimediální procházka dobýváním vesmíru.

20220411_110129-nahled

Marswalk and Moonwalk XP

V hlavní hale je tato atrakce, kdy vás posadí do takového houpacího křesla, nasadí vám 3D brýle a zkouší simulovat chůzi po Měsíci a Marsu.

20220411_122901-nahled

Mars Village

Procházka skrz pár kupolí, které obsahují informace o možném osídlení Marsu.

Free Fall Slide

Skluzavka simulující volný pád.

20220411_130419-nahled

Space Flight Unit

Natáhnete se na takový chopper, nasadíte si 3D brýle a uděláte kolečko nad Marsem.

Space Rotor

Centrifuga, která vám umožní pochopit gravitační a odstředivé síly, které kosmonauti zažívají ve vesmíru. Já s Marťou jsme šli jen jednou, ale děti šly snad třikrát :-).

20220411_161535-nahled

Planetarium

Video o Sluneční soustavě a vesmíru promítané na strop malé kupole. V malém kruhovém sále s touto kopulí nad hlavami si sednete na sedačku a pár minut zíráte nahoru na hvězdy :-).

Cosmic Valley

Nachází se venku a jedná se o realizaci Sluneční soustavy na louce protkané chodníčky. Kromě planet ze Sluneční soustavy se tam nachází různá komunikační zařízení (satelity apod.).

Voyager Cafe

Voyager Cafe je restaurace, kde si můžete během dne dát něco na zub.

A resumé? Rodina si Euro Space Center docela užila, já jsem chytl někde rýmu a cítil jsem se docela bídně (což pokračovalo další tři dny).

20220411_175243-nahled

Radim | 11. 4. 2022 Po 20.13 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 65x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: