Piškot se sněhovým rybízem
Přemýšlela jsem, jak zužitkovat rybíz z mražáku a bílky z ledničky, a narazila jsem na recept na Koláč se skořicovým sněhovým rybízem. To znělo zajímavě. Jen jsem místo třeného těsta udělala piškotové.
Piškotový korpus
- 150 g cukru
- 4 vejce
- 10 lžic teplé vody
- 10 lžic oleje
- 300 g polohrubé mouky
- půl sáčky prášku do pečiva
Cukr se žloutky vyšleháme do pěny, postupně přidáváme další suroviny a nakonec zjemna vmícháme sníh z bílků. Dáme péct do vyhřáté trouby. Já jsem dala péct v dortové formě a z mísy jsem předtím odlila těsto do 9 formiček na muffiny (pro jistotu, kdyby dětem sněhový rybíz nechutnal).
Sněhový rybíz
- 2 bílky
- 100 g moučkového cukru
- 200 g rybízu
- špetka skořice
Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh. Zlehka vmícháme rybíz. Sníh ochutíme skořicí, natřeme na zapečené těsto a dopečeme, dokud sníh nezrůžoví.
Piškot se sněhovým rybízem měl úspěch, příště ho rovnou udělám na velký plech bez muffinů. Sněhový rybíz v tom případě udělám ze 3 bílků, 150 g cukru a 300 g rybízu (dle původního receptu).
Martina | 6. 5. 2022 Pá 15.13 | Vaření, Sladká kuchyně, Buchty, bábovky a koláče | Tisk | 129x