Buchta s malinami a tvarohem
Tento recept mám z čísla 4/2022 časopisu Boodschappen z Hoogvlietu. Originálně byl s borůvkami, ale já jsem ho dělala s malinami, které jsem měla doma v mražáku.
- 200 g plnotučného tvarohu
- 250 g cukru (dala jsem míň než 200 g)
- 4 vejce
- 250 gramů samokypřicí mouky (dala jsem místní hladkou mouku a půl prášku do pečiva)
- 75 ml arašídového oleje (dala jsem slunečnicový)
- 125 g strouhaného kokosu
- 250 g borůvek nebo jiného ovoce (dala jsem maliny)
Předehřejeme si troubu na 170ºC. Tvaroh vyšleháme s cukrem. Pak postupně přidáváme vejce. Zlehka vmícháme mouku se špetkou soli. Nakonec vmícháme arašídový olej a 50 g kokosu.
Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a poklademe ho ovocem. Netlačíme. Pečeme asi 45 minut.
Po vychladnutí posypeme zbytkem kokosu a nakrájíme na čtverečky (zbylého kokosu mi přišlo docela dost, použila jsem jen tak třetinu).
Martina | 10. 5. 2022 Út 15.15 | Vaření, Sladká kuchyně, Buchty, bábovky a koláče | Tisk | 148x