Cuketová buchta s rybízem
Z každoroční nadúrody cuket je nejlepší upéct buchtu nebo slaný koláč. Jednoduchý recept na cuketovou buchtu jsem našla zde.
- 3 vejce
- 180 g krystalového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 100 ml oleje
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 450 g nahrubo nastrouhané cukety
- rybíz
Celá vejce s oběma cukry ušleháme do husté světlé pěny.
Přilejeme do ní olej a krátce zašleháme.
Potom vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec cuketu.
Těsto nalejeme na plech vyložený papírem na pečení a hustě je posypeme rybízem.
Pečeme při 190°C 30–35 minut.
Pozn. Rybíz můžeme vynechat a do těsta přimíchat kakao na vaření.
Martina | 8. 8. 2022 Po 19.25 | Vaření, Sladká kuchyně, Buchty, bábovky a koláče | Tisk | 89x