Dýňové muffiny

Minulý týden jsem se odvážila upéct dýňové muffiny. Ondra se hned šklebil, že bleee (kousnul do kousku nerozmixované dýně), ale Verča s Raďou si prý pochutnali. Obzvlášť po tom, co jsem jim vršek ozdobila krémem vyšlehaného z krémového sýra, trochy změklého másla, cukru a tvarohu. Recept jsem našla zde20221006_134900-nahled

  • 1/2 dýně Hokaido na pyré
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 vejce
  • 100 g cukru
  • 100 g třtinového cukru
  • 30 ml mléka
  • 30 ml oleje

Troubu si rozehřejeme na 190°C. Dýni rozkrojíme na dvě půlky. Jednu půlku dýně nebudeme na tento recept potřebovat. Druhou půlku dýně vydlabeme a rozkrojíme napůl, položíme na pečící papír a necháme péct 1 hodinu.

Dýni necháme vystydnout, lžící vydlabeme dužinu a rozmixujeme na konzistenci pyré.

V jedné míse smícháme mouku, kypřící prášek, jedlou sodu, sůl a všechno promísíme. V druhé misce spojíme vejce a oba druhy cukru, dýňové pyré, mléko, olej. Do druhé misky přisypeme suroviny z první misky a vše spojíme v těsto.

Formu na muffiny vymažeme tukem nebo vyložíme plech papírovými košíčky na muffiny. Připravené těsto dávkujeme vždy asi 1 cm pod okraj.

Pečeme na 250°C na 5 minut a poté snížíme teplotu na 180°C a pečeme dalších 10 minut.

Moje pozn. Použila jsem méně cukru. Těsto mi vystačilo na 12 menších muffinů a ještě půlku chlebíčkové formy. Pekla jsem na 200°C 10 minut a pak na 180°C dalších 10 minut.

20221006_123419-nahled

Martina | 6. 10. 2022 Čt 12.21 | Vaření, Sladká kuchyně, Buchty, bábovky a koláče | Tisk | 90x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: