Pečené kuřecí kousky s batáty
V magazínu Albert 10/2022 mě zaujal recept na pečené kuřecí kousky s batáty. Vařila jsem si je jen pro sebe z poloviční dávky (na 2 obědy) bez červené papriky a rukoly. Tak nějak jsem tušila, že bych u dětí se zelenými olivami, batáty a cizrnou moc úspěchu nesklidila.
- 600 g kuřecích prsních řízků
- 150 ml olivového oleje
- 3 lžičky směsi koření Kuře Albert (použila jsem koření na grilované kuře)
- 30 g ostré zeleninové pochoutky harissa
- sůl, pepř
- 2 batáty
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 100 g zelených oliv bez pecky
- 200 g předvařené cizrny
- 1 citron
- 30 g rukoly
Očištěné kuřecí řízky podélně rozkrojíme a rozpůlíme (nakrájela jsem na menší proužky). Naložíme je do marinády ze 100 ml oleje, koření, harissy, soli a pepře.
Oloupané batáty a papriky nakrájíme na větší kusy.
Zeleninu vsypeme na plech vymazaný olejem, osolíme, opepříme, přidáme maso, scezené olivy, cizrnu a přelijeme šťávou z citronu. Zakapeme zbylým olejem.
Pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 20 minut.
Před podáváním posypeme rukolou.
Martina | 4. 10. 2022 Út 12.22 | Vaření, Drůběž a králík, Luštěniny | Tisk | 123x