Bratislavské rohlíčky s ořechovou nádivkou

Vzhledem k tomu, že máme dostatek ořechů, tak jsem hledala nějaký recept, jak je zužitkovat a něco dobrého si upéct. Zaujal mě recept na bratislavské rohlíčky s ořechovou nádivkou (i s videopostupem). 20220928_081119-nahled

  • 30 g droždí
  • 250 ml mléka
  • 100 g másla
  • 80 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 vejce na potření

Ořechová nádivka:

  • 150 g namletých ořechů
  • 80 g moučkové cukru
  • 2 dl mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička rumu
  • 2 lžíce strouhanky

Nejprve si připravíme kvásek. Droždí rozdrobíme do 100 ml vlažného mléka, přidáme lžičku cukru a lžíci mouky, vše pečlivě promícháme a necháme cca 10–15 minut odležet na teplém místě.

Máslo a cukr utřeme do pěny, poté přidáme žloutky, kvásek, mouku a zbylé mléko. Vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout cca 40 minut.

Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části. Těsto rozválíme tak, aby vznikl kulatý plát a rádýlkem rozdělíme na osm trojúhelníků. Na širší část dáme náplň a poté svineme a vytvarujeme rohlíček. Rohlíčky potřeme vejcem a dáme péct do trouby. Pečeme na 180 stupňů do zlatova.

obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: