Odlet na Madeiru

Doba post-Covidová přinesla jeden nemilý úkaz – plná letiště neschopná obsloužit znovuobnovený turistický ruch. Amsterdamský Schiphol byl toho zářným příkladem. Prý mnohdy ani nepomohlo přijít dříve, protože se pak čekalo na bezpečnostní prohlídku. Takže jsme plánovali a plánovali, ale stejně jsme byli nervózní. Letiště jsme nakonec zvládli dobře, ale odlet stejně nedopadl dle očekávání, protože jsem odlétali s minimálně hodinovým zpožděním. Tím pádem jsme nestihli náš let z Lisabonu na Madeiru a bylo zaděláno na pořádnou srandu :-).

obrazek obrazek

Schiphol

Na Schiphol jsme se dostali vlakem z naší zastávky Mariahoeve, takže jsme nemuseli nikde nechávat auto atp. Za chvíli jsme se dostali k naším třem přepážkám společnosti TAP a hodili jsme se do pohody. Fronta před námi byla tak akorát, ale po chvíli jednu přepážku uzavřeli a jedna ze zbylých dvou byla VIP a byla u ní jedna rodinka, která asi tři čtvrtě hodiny řešila nějaký problém :-(. Na řadu jsme se dostali tak akorát, abychom nezačali panikařit. A to jsme ještě nevěděli, jak to vypadá na bezpečnostních kontrolách, které v novinách neustále skloňovali. My jsme však měli štěstí, protože u těchto kontrol nebyly kupodivu žádné fronty a my jsme je prošli bez jakékoliv ztráty (tedy až na Marťu, kterou vyhmátli kvůli rajčatům :-)). K bráně jsme se dostali pár desítek minut před otevřením, a tak jsme stihli i sváču. Při vstupování do letadla jsme si všimli rozruchu s jednou slečnou, která nechtěla splnit povinnost nošení roušky v letadle společnosti TAP. Moc jsem tomu nevěnoval pozornost a říkal si „chudáci rodiče“ nebo „co, to tu holku napadlo“ a nakonec „tak vystoupí a my poletíme“. No, mladá slečna sice vystoupila i s rodiči, ale její zavazadlo muselo s ní. Takže pak letadlo plné lidí čekalo, až letištní personál vytáhne ta správná zavazadla z již naloženého letadla. Po hodině a něco jsme konečně odletěli s vědomím, že navazující let z Lisabonu nestíháme.

Lisabon

Předpověď nás bohužel nezklamala a letadlo jsme nestihli. V Lisabonu nám řekli, že další možný let je o půlnoci. Přerezervovali nás tedy na tento noční let a dali nám nějaké kupóny na jídlo. Prošli jsme si tedy letiště křížem krážem a ochutnali vše, co se nám líbilo. Posledních pár hodin však bylo ubíjejících, hlavně pro děti.

Pozdní přílet jsme ohlásili autopůjčovně i majiteli ubytování a doufali, že vše klapne.

Funchal

Jak už jsem psal na začátku, tak pán z autopůjčovny FunchalEASY na nás čekal u východu z letiště a převzetí auta jsme vyřešili během pár minut. Poplatek 40€ za noční vyzvednutí už byl ten nejmenší zádrhel a plně si ho zasloužili.

Ubytování jsme si na začátku zajistili v apartmánu Souza Beach Apartment v Porto da Cruz. Bohužel jsme se majiteli nemohli po příletu dovolat, což bylo o půl druhé v noci velice nepříjemné. Autem jsme tedy dojeli do Porto da Cruz a snažili se trochu spát v autě. Nakonec nás někdy po třetí majitel „vysvobodil“ a dovezl klíče. Prý zaspal :-). Jako bolestné, jsme dostali láhev dobrého vína.

Takže po všech těch peripetiích jsme konečně zapluli do čisté peřiny a hned usnuli.

Radim | 27. 5. 2022 Pá 22.59 | Cestování, Madeira | Tisk | 75x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: