Porto da Cruz a Sao Lourenco (PR8)

Dnešní den ještě ani nezačal a my jej již v noci nechtěně prožívali v letadle, na letišti a pak v autě. Naštěstí ta správná část nás ještě čekala :-). Ráno jsme se vstáváním nespěchali, ale po chvíli mžourání na nás začaly dotírat paprsky zpoza závěsů a vytáhly nás z postelí nečekaně brzo. Prostě jsme se už nemohli dočkat vykouknout ven! Po snídani jsme naplánovali dnešní den – nejdříve procházka městečkem a poté odpolední výlet k Sao Lourenco. Součástí toto výletu měla být i nějaká večeře po cestě, ale nakonec jsme skončili v restauraci Praça do Engenhov v Porta da Cruz, kolem které jsme šli dopoledne.

20220528_151216-nahled

K pláži jsme to z apartmánu měli co by kamenem hodil :-). Prošli jsme si tamní krátkou „promenádu“ s restauracemi a pokračovali dál po chodníku, který kopíroval malý výběžek. Po chvíli jsme se dostali k Engenhos do Norte – místní palírně rumu. Na turisty bylo asi ještě brzo, a tak jsme si palírnu v klidu prošli a pokračovali dále (nákup jsem provedl až později).

20220528_121536-nahled 20220528_123912-nahled

Odpoledne jsme vyrazili na úplně východní část ostrova nazvanou Ponta de São Lourenço. Auto jsme nechali na parkovišti kousek před točnou silnice Estrada Regional 214. Poté jsme šli po vyznačeném turistickém chodníku až k nejvzdálenějšímu místu Pico do Furado, odkud je krásný výhled.

obrazek obrazek obrazek obrazek

Odkazy na mapy:

Radim | 28. 5. 2022 So 23.00 | Cestování, Madeira | Tisk | 87x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: