Sachr cukroví
Letos jsme vyzkoušeli upéct nový druh cukroví – Sachr čtverečky, slepované meruňkovou marmeládou a pomazané čokoládou. Odkoukala jsem ho loni od kamarádky a ta mi poslala recept. Věřím, že u nás bude mít úspěch.
Na těsto:
- 200 g hladké pšeničné mouky
- 1 lžíce kakaa holandského typu
- 80 g moučkového cukru
- 150 g másla, nakrájeného na kousky
- 1 žloutek
- 1 lžička vanilkového extraktu
Na dokončení:
- 100 g čokolády na vaření
- čokoládové hobliny
- meruňkový džem podle potřeby
Mouku prosejeme s kakaem a cukrem, přidáme nakrájené máslo, žloutek a vanilkový extrakt a zpracujeme na hladké těsto. To zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladničce asi 30 minut odpočívat.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Dva plechy s nízkým okrajem vyložíme pečicím papírem. Těsto vyndáme z lednice a vyválíme na moukou poprášeném válu na plát silný asi 3–4mm. Vykrajujeme z něj čtverečky o hraně 3–4cm, vždy jeden plný a jeden s vykrojeným středem (použijeme malé kulaté vykrajovátko). Plné čtverečky skládáme s mírnými rozestupy na jeden plech a vykrojené na druhý. Pokračujeme do spotřebování těsta.
Pečeme cca 8–10 minut dozlatova. Cukroví s vykrojeným středem bude hotové rychleji. Necháme úplně vychladnout.
Cukroví s vykrojeným středem šikmo natřeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme čokoládovými hoblinkami. Necháme ztuhnout.
Plné a ozdobené vykrojené části slepujeme meruňkovým džemem.
Martina | 8. 12. 2022 Čt 19.39 | Sladká kuchyně, Cukroví | Tisk | 486x