Sachr cukroví

Letos jsme vyzkoušeli upéct nový druh cukroví – Sachr čtverečky, slepované meruňkovou marmeládou a pomazané čokoládou. Odkoukala jsem ho loni od kamarádky a ta mi poslala recept. Věřím, že u nás bude mít úspěch. 20221210_094353-nahled

Na těsto:

  • 200 g hladké pšeničné mouky
  • 1 lžíce kakaa holandského typu
  • 80 g moučkového cukru
  • 150 g másla, nakrájeného na kousky
  • 1 žloutek
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Na dokončení:

  • 100 g čokolády na vaření
  • čokoládové hobliny
  • meruňkový džem podle potřeby

Mouku prosejeme s kakaem a cukrem, přidáme nakrájené máslo, žloutek a vanilkový extrakt a zpracujeme na hladké těsto. To zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladničce asi 30 minut odpočívat.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Dva plechy s nízkým okrajem vyložíme pečicím papírem. Těsto vyndáme z lednice a vyválíme na moukou poprášeném válu na plát silný asi 3–4mm. Vykrajujeme z něj čtverečky o hraně 3–4cm, vždy jeden plný a jeden s vykrojeným středem (použijeme malé kulaté vykrajovátko). Plné čtverečky skládáme s mírnými rozestupy na jeden plech a vykrojené na druhý. Pokračujeme do spotřebování těsta.

Pečeme cca 8–10 minut dozlatova. Cukroví s vykrojeným středem bude hotové rychleji. Necháme úplně vychladnout.

Cukroví s vykrojeným středem šikmo natřeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme čokoládovými hoblinkami. Necháme ztuhnout.

Plné a ozdobené vykrojené části slepujeme meruňkovým džemem. 20221210_094332-nahled

Martina | 8. 12. 2022 Čt 19.39 | Sladká kuchyně, Cukroví | Tisk | 482x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: