7. den – čtvrtek 6. července „na kole do Porta“

7:30 Budíček.
7:40 Snídaně: chleba se salámem, rajče, vánočka, čaj. Balení.
9:15 Odjezd z kempu na kole. Nejdřív dolů do vesnice (7 km), pak nahoru do sedla Col de Vergio (23 km) – 1467 m. n. m. Tady měl do 12 h. čekat bus, ale v 11:30 (my dojeli) už tam nebyl. Následoval 35 km dlouhý sjezd k moři do Porta. Po cestě ještě možnost koupání v tůních u městečka Ota, ale my se tam jen podívali, vyjeli si kopec a jeli k moři. Na pláži jsme se najedli (chléb s paštikou). Leželi tam už šofér s kuchařkou (všichni ostatní zůstali na tůních). Pláž kamínková, vlny, Raďa blbnul. Kemp byl asi 300 – 400 m od pláže.
19:00 Večeře: nudličková polévka, rizoto s hráškem a kukuřicí, já jen zelný salát (Marťa)
20:00 Procházka do přístavu – západ slunce + zmrzlina (2×2 kopečky = 6 €), 22 h. spát
Ujetá vzdálenost: 69 km

Docela pohodový den :-), ráno vstali a po všech ranních činnostech v pohodě sami vyjeli, sjeli jsme z kempu dolů do vesnice, a pak začali pomalu stoupat na sedlo Col de Vergio. Skoro to nebylo stoupání, ale jen mírně nakloněná rovina :-), ale i tak jsme udělali zastávku na tatranku a jablko pro Marťu, jinak by to prý nevyjela. Cestou nás stihla mírná sprška a také pár prasátek a maličkých čuníků :-)(opravdu úplně pidi – asi čerstvě narozených a přisátých ke struku). Nahoře jsme udělali pár fotek a jeli dolů. V Evise jsme potkali pár známých, ale nezastavovali jsme se, cesta vedla pořád z kopce a hodně vysoko nad skalnatými soutěskami a údolími, což bylo super. Dojeli jsme až do údolí ke kaskádám „speluňka“, ale moc se nám do vody nechtělo – ani pořádně nevím proč – možná kvůli tomu, že tam bylo plno lidí, voda nebyla tak pěkná jako na Fangu a možná kvůli tomu, že se nám nechtělo zastavovat. Nakonec se tedy rozhodli, že pojedeme až k moři a tam se vykoupeme. Než jsme sjeli až úplně k moři, tak jsme ještě museli vyjet do malebné vesničky Ota – výjezd to byl jako mrcha :-(, protože už bylo nechutné vedro a my už jsme se viděli v cíli. Moře bylo super, teplé a osvěžující, byly i nějaké vlny. Pak přijeli všichni z vrchu, přidal se k nám Honza a docela dlouho jsme blbli v moři. Bylo tam prostě dobře. Kemp vypadal dobře, zase mravenci, nad našimi hlavami byly v oblacích vrcholky hor – prostě idylka. Po večeři jsme s Marťou zašli do Porta na západ slunce, prošli jsme si nábřeží, omrkli ceny pizzerií a koupili moc dobrou zmrzku. Já jsem chtěl zajít i na nějaké domácí pivo, honila mě mlsná, pořád pokukoval po nějaké zahrádce, ale Marťa nechtěla. Když už jsme skoro usínali, sedla si u našeho stanu banda lidí s Jardou, Lindou, Laďou a další a kecali. Já jsem nemohl usnout a pořád přemýšlel, zda se k nim nemám přidat. Nakonec jsem to vzdal a poslouchal je, a pak usnul.

Přestávka na sváču
U Spelunky
V kempu Věž v Portu
Mapa
Na pláži

Radim | 7. 7. 2006 Pá 04.36 | Korsika, Cestování | Tisk | 616x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: