9.den – sobota 8. července „Mt. De Oro a kaskády Anglais“

5:50 Budíček Raďa, snídaně
6:30 Odjezd Raďa busem do sedla. Odtud pěšky na Mt. De Oro (2389 m. n. m.). Šlo asi jen 16 lidí.
8:15 Budíček Martina.
8:30 Snídaně: chleba + sýr, čaj. Pak jsem umyla nádobí a vyprala prádlo
10:00 Odjezd busem na Anglické kaskády, voda docela studená, odpočinek. Kluci z vrchu měli dojít kolem 13.h., tak jsme je s Helou vyhlížely. Bavila jsem se s Lenkou a Tomášem. Sluníčko už nevylezlo, opravdu chladno. Kluci došli asi ve 14:30. Raďa se vykoupal v tůňce, uschnul a šli jsme pomalu k busu. Tam jsme se šli ještě projít na sedlo Vizzafona. Pak jsme kecali u busu a v 16:30 odjezd do kempu.
19:00 Večeře: rajská polévka, hovězí kostky se šťávou + bramborová kaše
20:00 Bečka (50 l), kytara, 23 h spát

„Ranní ptáče dál doskáče“, tak tuto průpovídku jsem si musel říkat, když jsem o dovolené vstával ráno v 5:50 :-). Ale stálo to za to. Předchozí den jsem si vše nachystal, a tak se ráno jen sbalil, vyčistil zoubky a došel k autobusu, kterým jsme vyjeli trochu výš do výchozího postavení. Sešlo se nás jen pár (tak jedna třetina), ostatní zůstali v kempu a lenošili. Marťu bolely nožky ještě z výstupu (nebo spíš ze sestupu) na Monte Cinto, a tak dnešek využila k odpočinku a regeneraci. Výstup byl perfektní, ráno se šlo hodně dobře, takže tempo a nasazení bylo vysoké. S dvěma přestávkami jsme byli nahoře asi za 3 hodiny. Počasí bylo ze začátku taky fajn, hory a výhledy impozantní :-) hoho. Na vrcholu jsme chvíli setrvali, udělali vrcholové foto a za trochu zhoršujícího počasí jsme začali sestupovat dolů. Sestup jako obvykle nic moc, potkali pár lidí, já fotil kytky, kecal s holkami a tak. Během klesání se obloha zatáhla a slunce nebylo moc vidět. Asi v polovině sestupu jsme došli ke kaskádám „Anglais“. Ty byly vytvořeny malým potůčkem, který jak padal z hor vytvářel malebné tůňky a kaskády. Jarda říkal, že za teplého počasí jsou kaskády obleženy lidmi.Tentokrát jsme tam však byli jen my a pár turistů. Šli jsme touto vodní pohádkou pořád dolů, až jsme se dostali k holkám, které byly až skoro na začátku. I když nebylo bůhví jak teplo a voda byla poměrně studená, tak jsem do ní hupsnul a chvíli se v ní rochnil, bylo to super po takovém výletě :-). Pak už jsme se vydali zpět k autobusu do kempu. Cestou jsme procházeli kolem několika „opičích“ lanových drah. Říkali jsme si, že v Čechách musíme nějaké zkusit. Po večeři jsme se pomalu začali trousit k autobusu, kde se pořádala bečka na počest zájezdu a zájezdníku :-). Pivo nebylo moc studené a navíc bylo nějak vyčpělé, ale bylo to pivo :-). Kecalo se a hlavně zpívalo, Honza překvapil a celou dobu brnkal na kytaru a zpíval. My s Marťou jsme vydrželi do prvních náznaků prázdné bečky :-) a šli docela unaveni spát.

Já s pozadím Monte de Ora Ukazková krása.
Sousední pohoří Mapa

Radim | 9. 7. 2006 Ne 05.00 | Korsika, Cestování | Tisk | 720x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: