10. den – neděle 9. července „na kole do Porticcia“

7:10 Budíček, balení
7:30 Snídaně: chleba s rybičkovou pomazánkou, čaj
8:30 Raďa s Honzou jel na sedlo Vizzafona na kole (7 km), zbytek autobusem
9:30 Sjezd ze sedla Vizzafona ( 1 m. n. m.) do vesnice Bocognano. Za vesnicí doleva na sedlo Bocca di Scalella. Pak dolů do Bastelici (místy nahoru) přes Tollu a Ocanu do Bastilicacie a odsud do Porticcia (15:20). Tady koupání u moře (písčitá pláž) – do 17:30. Pak do kempu Europa, postavení stanu, sprcha.
19:00 Večeře: bramboračka, lečo s párkem + chléb
20:00 Karty, víno, fotbal – finále Fr. – It. – Itálie je Mistr
Ujetá vzdálenost: 86,3 km

Po obvyklém ránu vyjíždíme na sedlo Vizzafona. Já a Honza jedeme na kole, protože se nám nechtělo vézt si prdel v autobusu a balit kola do přívěsu. Na sedlo jsme dojedli skoro současně, ještě jsme se ani pořádně nevydýchali a už jsme pomáhali sundávat kola z přívěsu, a za chvíli jsme zase seděli v sedle a jeli tentokrát dolů. Vzhledem k dobré cestě, výhledům do údolí a pěknému výhledu byl sjezd super. Museli jsme však dávat pořád pozor, aby se nám to nerozjelo, a pak v nějaké zákrutě neskončili v pangejtu. V Bocognanu jsme odbočili z hlavní a ze začátku úplně v pohodě začali stoupat na další sedlo Bocca di Scalella (1193 m), ale pak už aji já jel na jedna-jedna, prostě super :-). Marťa, i když byla trochu udýchaná :-), tak to vyjela docela v pohodě. Nahoře jsme trochu uschli, udělali pár fotek a jeli dolů, nyní do vesnice Bastelica, a pak přes Tollu, Ocanu až do Porticcia. Až k moři to byla pěkně dlouhá štreka – nejdelší cyklovýlet na Korsice. U Tolly jsme jeli kolem dlouhé nádrže zakončené hrází a asi vodní elektrárnou.Tu jsme sice neviděli, ale vedlo od ní plno drátů. A právě sjezd jakoby z výšky nádrže byl super, samé serpentiny a zatáčky, bohužel jsme si to nevyfotil. Už dole za pěkného parna jsme projížděli kolem plantáží všech možných zelenin a ovocí – jahody, pomeranče, citrony,… Ve stínu nějakého stromu jsme dali jídlo, a pak cestou u jedné bezinky potkali kluky (Miru s Laďou) a dali pivko a nějaké sušenky. Posledních pár kilometrů kolem pobřeží jsme už jeli s nimi. Když jsme dojeli, autobus stál zavřený u kempu a řidič a kuchařka se vyvalovali na pláži, a tak jsme se k nim přidali. Moře bylo super, já písčité pláže moc nemusím, ale tam mi to moc nevadilo, protože byl pořád ve vodě a potápěl se. Našel jsem asi ve 4 metrech rozbitý hrnek a jinak koukal na rybky a pokoušel se najít něco zajímavého. Večer v kempu jsme zase pili víno a hráli karty. Před spaním jsme během čištění zubů koukali chvíli na ten fotbal, ale bohužel jsme nevydrželi na ty penalty, které rozhodly MS :-(.

Na sedle Jezero Tolla
Mapa

Ještě musím poznamenat to, že při sjezdu píchla Marťa zadní pneumatiku. Na silnici ležel jediný větší šutrák a ona se do něho trefila :-) Byl to první a také poslední defekt, který jsme na Korsice naštěstí měli.

Radim | 10. 7. 2006 Po 05.10 | Cestování, Korsika | Tisk | 644x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: