8.den - na kole pohořím Komovi a sjezd do Bioče

7:00 Budíček.
7:30 Snídaně: chleba se sýrovou pomazánkou, čaj
8:30 Odjezd busem s vlekem a našimi koly do Kolašinu, a pak již po svých přes Mateševo, Uvač, Duške do Bioče. Někde uprostřed trasy ve vesničce Veruša jsme odbočili doleva nahoru do pohoří Komovi a vydrápali se neskutečně vysoko. Vykoupali jsme se v horském jezírku a sjeli dolů a nahoru a dolů, a pak už jen dolů do kempu :-).
19:30 Večeře: čočka nebo hrachovice s párkem
1:30 jdeme spát
Ujetá vzdálenost: 84 km
Vstali jsme do pěkného slunného a již nechutně horkého rána. Po snídani a přípravě na výlet jsme nasedli do autobusu a vyrazili směr Kolašin. Jeli jsme po stejné cestě co včera, ale směrem nahoru. kavarna-v-kolasinu_resize Cesta busem byla fakt zajímavá, autobus si to do těch kopců ke konci brumlal na nejnižší převodové stupně, a tak jsme měli plno času obdivovat pěkné výhledy pod sebou. Původně jsme měli dojet až do Mateševa, ale v Kolašinu Ivan změnil plán a vystoupili jsme tak rovnou tam. Na posílení jsme hned po vytáhnutí kol zavítali do jedné kavárničky poblíž náměstí. Marťa měla svátek, a tak si dala kafe a čokoládový zákusek. Já tentokrát nedal pivko, ale zkusil horkou čokoládu. Vše bylo výborné a znamenalo příjemné zahájení výletu. Ze začátku jsme jeli po stejné cestě jako první výlet a teprve v Mateševu jsme uhli tentokrát do prava místo doleva. Cesta se dál klikatila údolím a mírně stoupala kolem potoka. V první vesničce za Mateševem jsme odbočili doleva a začali stoupat pěkným údolíčkem. Ze začátku to bylo po asfaltové cestě, která se později měnila v rozbitou a kamenitou cestu až jsme skončili na šotolině v horních pasážích. V horách bylo nádherně a já osobně jsem tuto etapu zvolil za můj nejkrásnější výlet. Do kopce to byla pěkná makačka, navíc bylo nechtuné vedro, ale okolí se svými výhledy stálo za to. nad-jezerem_resize kravky-v-komovi_resize
Po krátkém sjezdu jsme odbočili na cestu vedoucí k jezeru, které jsme viděli ze sedla. Voda byla příjemně studená, a tak jsme tam všichni hupsli. Na krajích byly pěkné lekníny, a tak jsme tam udělal pár pěkných fotek se štíty pohoří Komovi v pozadí.
lekniny-na-jezere_resize

Po tomto ochlazení a odpočinutí jsme sjeli pěkných pár výškových metrů dolů k větší vesnici. Sjezd to byl pekelný a my s Marťou jsme si jej vůbec na svých crossech nevychutnali a pořád brzdili. Kluci z bandy, kterou jsme potkali v protisměru nám říkali, že od jezera už to je jen z kopce. Realita však byla jiná, z vesničky vedlo docela nechutné stoupání následované pěkným sjezdem, kterým jsme se dostali na silnici z Mateševa, ze které jsme předtím odbočili do hor. Čekalo nás zase stoupání, ale pak už to byl opravdu jen sjezd až do kempu v Bioči. Ještě hodně nahoře jsme zapadli na pivko do jedné hospůdky. Sjezd nahoře jsem si fantasticky vychutnal, protože tam byly pěkné klopené zatáčky. Níže se však změnil nový asfalt za starý, a tak jsem byl dole po celém sjezdu totálně vytřepaný. Kousek nad kempem byl pěkný pohled na velký železniční most. Celý sjezd mohl trvat snad víc než hodinu.

zeleznicni-most_resize
biokemp_resize

Ještě než jsme zajeli do kempu, tak jsme s Karlosem skočili do Bioče koupit víno. Mysleli jsme, že seženeme nějaké stáčené, ale nic jsme nenašli a koupili jsme tak víno v láhvích. Takže scenário ze včerejšího večera se opakovalo. Večeře, koupání a příjemné posezení u vínka. Sešla se nás docela pěkná kupa, zpívalo se a Martin hrál na kytaru. Asi o půl druhé jsme sezení ukončili na moji žádost písní „Toť ta Helpa“ a šli znovu spát pod širákem. Tentokrát jsem se zapojil i já :-) a Marťa si tak mohla sama lebedit v našem stanu.

martin-s-kytarou_resize
pipini_resize

Lenka zůstala v kempu a celý den odpočívala.

pohled-na-jezero-small

Pohled na jezero

Radim | 17. 7. 2008 Čt 22.45 | Cestování, Černá Hora | Tisk | 694x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: