Šumava 2008 - 1.den - Výlet na hrad Kašperk

hrad-kasperk_resize
Prodloužený víkend kolem svátku 28. října jsme se Raďou rozhodli strávit na Šumavě. Od Šmerdíků jsme měli doporučený penzion U Horejšů na Churáňově, ale já jsem se po podrobnějším prostudování mapy rozhodla najít ubytování v Kašperských Horách, odkud se nám bude dobře vyrážet na různé trasy a bude zde i více „kulturních“ možností.

Naši dovolenou jsme začli v sobotu v 7:00 na autobusovém nádraží Na Knížecí, kdy jsme nastoupili do autobusu směr Sušice. Jízdenky s místenkami jsme měli naštěstí koupené dopředu. Původně jsme chtěli jet až v 8:00, ale na tento spoj už byli místenky vyprodané. V Sušici jsme měli asi 40 minut čas na přestup, který jsme využili prohlídkou náměstí a koupí snídaně :-) Raďa zahlídl obchůdek s přilbami od Uvexu, tak jsme zašli dovnitř a zjistili, že tu mají cyklistickou přilbu, kterou už pár týdnů shání – Supersonic RS. Byl nadšený a bez váhání si ji koupil. Do Kašperských Hor to bylo autobusem už jen půl hodinku. Ubytování jsme měli zajištěné v penzionu Mikeš – dvoulůžkový pokoj s vlastním sociálním zařízením, kuchyňkou a televizí (cena 300 Kč/osobu/noc) – pěkné, čisťoučké, pro naše účely úplně dostačující :-) Po vybalení kolem 12. hodiny jsme vyrazili na procházku. prohlidka-hradu_resize Naším dnešním cílem byl hrad Kašperk, který jsme zdolali po zelené značce s docela prudkým stoupáním. Lidé znalí místních poměrů raději využívají cestu z Račánku. Venku bylo nádherně, svítilo sluníčko a my jsme stihli prohlídku hradu ve 13 hodin – Okruh Západní věže. Slečna průvodkyně měla připravený zajímavý výklad a následná vyhlídka z věže byla úchvatná. Dole jsme dali pivko, teplou medovinu a čaj a vyrazili dál. Kousek od Kašperku jsme vyšplhali na zříceninu Pustého Hrádku, odkud jsme měli Kašperk jako na dlani. Dál jsme pokračovali po červené značce a po Stezce strážců hranice přes Řetenice a Amálino údolí zpátky do Kašperských hor. Ušli jsme asi 17 km. Na večeři jsme se stavili v penzionu Waikiki, kde jsem si dala delikatésní panenku se zelenými fazolkami po provensálsku a Raďa panenku s pepřovou omáčkou. Večer jsme si na pokoji zahráli kanastu a amerického žolíka a šli brzo do hajan.

Odkazy na mapy:

Další fotky najdete v galerii.

Martina | 25. 10. 2008 So 20.39 | Cestování, Česká republika | Tisk | 796x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: