Šumava 2008 - 2.den - Výlet k pramenu Vltavy

inverze_resize
Na druhý den jsme naplánovala docela dlouhý výlet z Modravy k pramenu Vltavy, na Kvildu, Horskou Kvildu a Antýgl. Opět svítilo sluníčko, tak se nám dobře šlapalo, až tedy na to, že většina cesty byla po asfaltkách (vhodných spíš na kolo).

Ráno jsme v 8:48 nasedli na autobus směrem na Modravu. Odtud jsme se vydali po červené značce (9,5 km) k pramenu Vltavy. Cestou jsme potkali několik cyklistů a nám nezbývalo noč jiného, než jim závidět, protože bylo opravdu ještě krásně teplo. Z vyhlídek kolem Černé hory jsme viděli nízkou oblačnost, která se povalovala v nížinách a ze které vyčnívalo jen pár šumavských vrcholků.

U pramene Vltavy bylo docela narváno, takže jsme tu snědli jen svačinku a vyrazili dál po modré značce na Kvildu (7 km). Zde nás zaujal dřevěný kostelík a informační středisko. Dál jsme se vydali po silnici na Tříjezerní slať – vrchovištní rašeliniště s krátkou naučnou stezkou a vyhlídkovou věží. ponik_resize trijezerni-slat_resize
Na Horské Kvildě jsme se občerstvili pivkem a pokračovali po modré na Antýgl, odkud nám jel v 17:06 autobus zpátky do Kašperských Hor. Na večeři jsme opět skončili ve Waikiki – dala jsem si krůtí medajlónky s praženými mandlemi a Raďa tradiční specialitu špecle se slaninou a sýrem. Dnes jsme ušli 27 km.
hamersky-potok_resize

Odkazy na mapy:

Další fotky najdete v galerii.

Martina | 26. 10. 2008 Ne 20.41 | Cestování, Česká republika | Tisk | 564x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujmejl andrea

Ahoj moc se mi tyto stránky líbí.A umíte krásné fotit např.Tu řeku!! ;-)

19. 11. 2008 St 17.21

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: