Utopenci

Na chatu k Raďovi jsme si tentokrát výrobu utopenců zamluvili my s Marťou. Celou tuto kulinářskou akci jsme spáchali v sobotu večer, týden před chatou. Nakoupili jsme všechny ingredience, vše si připravili a po schladnutí nálevu jsme vše naskládali do sklenice a zalili.

utopenci

Utopenci

skladani-utopecu-do-sklinky_resize Co je potřeba na plnou pětilitrovku:

  • 16 špekáčků (bylo to přesně 1,6 kg) – je potřeba je oloupat a podélně naříznout
  • 5 velkých cibulí – nakrájet na kolečka
  • sklenice feferonek
  • 1/2 kelímku hořčice

Nálev:

  • zhruba 0,7 litru vody
  • zhruba 0,45 dcl octa
  • 8 kávových lžiček cukru
  • 3 kávové lžičky soli
  • koření podle chuti (pepř, bobkový list, sůl)

Nálev jsme nechali přejít varem a vychladnout. Nemyslím si, že to je potřeba, ale Martinina mamka nám to doporučila :-).

Z hořčice, soli, pepře, chili a pár nakrájených feferonek jsem si vytvořil do misky takovou směs, kterou jsem pak lžičkou patlal do téměř rozpůlených špekáčků (trochu jsem uvnitř nařezal i ty půlky, aby se vše lépe vstřebalo). Pak už jsem jen postupně přidával špekáčky napajcované tou směskou, cibulí nakrájenou na kolečka a kolem zase cibuli a zbytky feferonek.

ladovani-utopencu-horcici_resize

Stačil týden a utopenci byli k snědku :-) (Miška, která mi poslala tento recept, píše, že ideální je 10 dnů). Ve svém receptu ještě přidává okurky, ale to jsem už nedělal.

Utopenci byli vyborní:-)

Radim | 27. 4. 2009 Po 21.31 | Vaření, Studená kuchyně | Tisk | 1191x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reaguj aja

caute vidim ty dobroty a honi me mlsna!!!! nechcete me neco poslat na Kretu? 8-O

6. 5. 2009 St 17.41

[2]reagujmejlweb dada

super recept :-P

4. 10. 2012 Čt 20.04

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: