Pečený losos se smetanovým špenátem
Pečeného lososa na másle podáváme se smetanovým listovým špenátem a opékanými brambory. Rychlý a snadný oběd nebo večeře.- 4 porce lososa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 400 g listového špenátu (čerstvý, popř. mražený)
- 1 dl smetany
- máslo (olej) dle potřeby
- citronová šťáva
- sůl, mletý pepř
Porce lososa bez kůže omyjeme, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Špenátové listy spaříme a necháme vychladnout.
Na oleji zpěníme cibuli a česnek, vmícháme špenát, osolíme, opepříme a necháme podusit. Když šťáva vysmahne, vlijeme smetanu a prohřejeme. V pánvi na másle propečeme lososa z obou stran a můžeme podávat.
Vhodnou přílohou k pečenému lososu se smetanovým špenátem jsou opečené brambory.
Martina | 25. 7. 2009 So 18.15 | Vaření, Jídla z masa, Ryby a plody moře | Tisk | 1349x