Pečený losos se smetanovým špenátem

Pečeného lososa na másle podáváme se smetanovým listovým špenátem a opékanými brambory. Rychlý a snadný oběd nebo večeře. losos-se-spenatem_resize
  • 4 porce lososa
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 400 g listového špenátu (čerstvý, popř. mražený)
  • 1 dl smetany
  • máslo (olej) dle potřeby
  • citronová šťáva
  • sůl, mletý pepř

Porce lososa bez kůže omyjeme, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Špenátové listy spaříme a necháme vychladnout.

Na oleji zpěníme cibuli a česnek, vmícháme špenát, osolíme, opepříme a necháme podusit. Když šťáva vysmahne, vlijeme smetanu a prohřejeme. V pánvi na másle propečeme lososa z obou stran a můžeme podávat.

Vhodnou přílohou k pečenému lososu se smetanovým špenátem jsou opečené brambory.

Martina | 25. 7. 2009 So 18.15 | Vaření, Jídla z masa, Ryby a plody moře | Tisk | 1349x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujweb InAukce

Vypada to zajimave, snad i tak chutna.

21. 8. 2009 Pá 16.45

[2]reagujmejl R C

zítra čekám návštěvu a tak to zkusím.vypadá to dobře 8-O :-P :-P :-P :-P

29. 10. 2010 Pá 23.53

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: