Ovocná bublanina
Recept na hrnkovou bublaninu s rybízem či jiným sezónním ovocem.- 3 vejce
- 1 hrnek cukru
- půl hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
- 2 hrnky polohrubé mouky (možná trošku více)
- 1 prášek do pečiva
- ovoce
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s cukrem a také chvíli šleháme. Následně přidáme olej, mouku smíchanou s kypřicím práškem, mléko a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovocem, vložíme do středně vyhřáté trouby a zvolna pečeme asi 30 minut.
Ovoce na bublaninu obměňujeme podle sezony. Povrch bublaniny lze ještě posypat podle fantazie. Zde je několik tipů: švestkovou bublaninu posypeme skořicovým cukrem, broskve mandlovými lupínky, hrušky nasekanými vlašskými ořechy.
Martina | 20. 7. 2009 Po 18.45 | Vaření, Sladká kuchyně, Buchty, bábovky a koláče | Tisk | 3461x