Ovocná bublanina

Recept na hrnkovou bublaninu s rybízem či jiným sezónním ovocem. bublanina-hotovo_resizebublanina-tresnova_resize
  • 3 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • půl hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 2 hrnky polohrubé mouky (možná trošku více)
  • 1 prášek do pečiva
  • ovoce

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s cukrem a také chvíli šleháme. Následně přidáme olej, mouku smíchanou s kypřicím práškem, mléko a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovocem, vložíme do středně vyhřáté trouby a zvolna pečeme asi 30 minut.

Ovoce na bublaninu obměňujeme podle sezony. Povrch bublaniny lze ještě posypat podle fantazie. Zde je několik tipů: švestkovou bublaninu posypeme skořicovým cukrem, broskve mandlovými lupínky, hrušky nasekanými vlašskými ořechy.

bublanina-priprava_resize

Martina | 20. 7. 2009 Po 18.45 | Vaření, Sladká kuchyně, Buchty, bábovky a koláče | Tisk | 3461x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: