Domácí grilované hamburgery
Nad přípravou domácích hamburgrů jsme uvažovali už hodně dlouhou dobu. Nejsme sice příznivci fast foodů, ale takový domácí hambáč je přece plný masa a čerstvé zeleniny, takže je to docela zdravé jídlo, nemám pravdu? Nemělo moc smysl si je dělat jen pro nás dva, a tak jsme jimi překvapili naši cyklistickou bandu po výšlapu na Dlouhé Stráně. Byli chudáčci za celý den pěkně vyhládlí a snad jim chutnalo.Hledala jsem na internetu recepty a vesměs jsem se inspirovala tímto receptem: (jen trochu upravila množství surovin, protože nás bylo 8)
- 1,5 kg mletého hovězího masa
- sůl, mletý pepř, popř. další koření dle chuti, já jsem např. přidala mletou papriku
- vejce
- strouhanka
- plátky anglické slaniny
- 16 hamburgerových žemlí (se sezamem, koupené v globusu)
- listy ledového salátu
- cibule nakrájená na kolečka
- rajčata též nakrájená na kolečka
- plátkový sýr
- kečup, tatarka, popř. jiná omáčka dle chuti
Martina | 17. 7. 2010 So 22.02 | Vaření, Jídla z masa, Hovězí maso | Tisk | 1083x
Komentáře k textu
jo jo, není nad pořádný domácí grilovaný hamburger. Děláme je velmi často
1. 8. 2012 St 17.37