Fazolky na smetaně

Tak jsem včera v obchodě narazila na zelené fazolky a dostala na ně strašnou chuť. Ve školní jídelně to moje oblíbené jídlo zrovna nebylo, ale fazolky na smetaně od mojí maminky mi vždy chutnaly. Proto jsem jí taky hned zavolala o recept a instrukce :-) fazolky-na-smetane-nahled

K přípravě fazolek na smetaně budeme potřebovat následující suroviny:

  • zelené fazolky (cca 500g)
  • máslo
  • cibule
  • smetana na vaření
  • hladká mouka
  • sůl a pepř
  • popř. ocet

Čerstvé fazolky očistíme (zbavíme stopek a tvrdých vláken) a nakrájíme na menší šikmé kousky. Nakrájenou cibulku necháme zesklovatět na másle, přidáme fazolky, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou. Když jsou fazolky napůl měkké, přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a za občasného míchání dusíme doměkka. Nakonec osolíme, opepříme, popř. dochutíme octem. Podáváme s dušeným masem nebo natvrdo vařeným vejcem a vařenými bramborami.

Dušené maso jsem připravila z vepřové kýty, kterou jsem nakrájela na plátky a podusila na cibulce a česneku.

Martina | 3. 8. 2010 Út 15.29 | Vaření, Zeleninové pokrmy, Luštěniny | Tisk | 1456x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: