Fazolky na smetaně
Tak jsem včera v obchodě narazila na zelené fazolky a dostala na ně strašnou chuť. Ve školní jídelně to moje oblíbené jídlo zrovna nebylo, ale fazolky na smetaně od mojí maminky mi vždy chutnaly. Proto jsem jí taky hned zavolala o recept a instrukceK přípravě fazolek na smetaně budeme potřebovat následující suroviny:
- zelené fazolky (cca 500g)
- máslo
- cibule
- smetana na vaření
- hladká mouka
- sůl a pepř
- popř. ocet
Čerstvé fazolky očistíme (zbavíme stopek a tvrdých vláken) a nakrájíme na menší šikmé kousky. Nakrájenou cibulku necháme zesklovatět na másle, přidáme fazolky, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou. Když jsou fazolky napůl měkké, přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a za občasného míchání dusíme doměkka. Nakonec osolíme, opepříme, popř. dochutíme octem. Podáváme s dušeným masem nebo natvrdo vařeným vejcem a vařenými bramborami.
Dušené maso jsem připravila z vepřové kýty, kterou jsem nakrájela na plátky a podusila na cibulce a česneku.
Martina | 3. 8. 2010 Út 15.29 | Vaření, Zeleninové pokrmy, Luštěniny | Tisk | 1456x