Pastviny 2010 – 7.den - Muzeum řemesel v Letohradu

Dnešní program byl velmi jednoduchý – návštěva Muzea řemesel v Letohradě, a pak v kempu různé sportovní činnosti :-) V muzeu jsme si vybrali trasy A a B. Nejprve nás čekala prohlídka třípatrové barokní sýpky, kde je na ploše 1300m2 ukázáno přes 50 ucelených expozic řemesel a živností převážně z období r. 1840 – 1930. Kromě relativně známých profesí, jako je mlynář, truhlář, švec, pekař či řezbář, prezentuje i práci kovotlačitele, koláře, bednáře, šindeláře a mnoha dalších. Druhá prohlídka v mechanických dílnách byla zaměřena na zemědělské stroje, kovozpracovatelská a dřevozpracovatelská řemesla apod.

beh-nahledNávštěvu v muzeu jsme zakončili v místní restauraci pořádným oběděm, a potom jsme jeli zpět do kempu. Všichni měli nějak moc energie, a tak se hrál volejbal, nohejbal, badminton a nakonec se běhalo s partnerkou na zádech na čas. (Raďa si místo mě vzal Jiříka:-)

Následující den ráno jsme se sbalili, uklidili chatku, vrátili klíče a kolem 10. hodiny vyrazili na cestu do Prostějova. Raďa se rozhodl jet na kole.

Odkazy na mapy:

Martina | 30. 7. 2010 Pá 15.17 | Cestování, Česká republika | Tisk | 439x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: