Tiramisu

Vzhledem k tomu, že Vlastík měl nedávno narozeniny, chtěli jsme mu s Raďou udělat dort. Nemohli jsme se ale shodnout, jestli se pokusíme o klasický dort s krémem a čokoládovou polevou (ten prosazoval Raďa) nebo nějaký nepečený tvarohovo-ovocný (ten bych si v tomto parném létě na osvěžení dala já:-) Nakonec jsem ho přemluvila na přípravu pravého italského tiramisu. na-plechu-nahled

Inspiraci jsme našli na stránkách Šárčina škola vaření

Naštěstí jsme v Globusu sehnali veškeré potřebné originální italské ingredience:

  • 500 g mascarpone
  • 400 g podlouhlých piškotů (nejlépe zn. Savoiardi)
  • cukr moučka
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • káva
  • kakao
  • brandy nebo rum
suroviny-nahled Nejprve si připravíme silnou kávu a necháme vychladnout. Formu (v našem případě plech) vyložíme plochými piškoty, pěkně jeden vedle druhého. Do kávy přidáme brandy (popř. rum). Piškoty zlehka přelijeme kávou s alkoholem (použijeme na to lžičku, aby nám neujede ruka, piškoty mají být nasáklé, nikoli rozmáčené). V míse promícháme mascarpone s cukrem. V jiné míse ušleháme do tuha šlehačku, kterou zlehka vmícháme do připraveného mascarponového krému. Vzniklý krém natřeme na piškoty. Nyní na krém dáme další vrstvu piškotů, které zakápneme kávou s brandy, potřeme krémem, zahladíme, za pomoci jemného sítka posypeme práškovým hořkým kakaem a je hotovo. Takto připravený dezert necháme odležet v ledničce nejlépe do druhého dne. vrstveni-nahled

Martina | 15. 7. 2010 Čt 15.57 | Vaření, Sladká kuchyně, Nepečené moučníky | Tisk | 1568x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujmejlweb dada

super záležitost dělám docela často jen s vajíčkem zdravím :-P

4. 10. 2012 Čt 19.52

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: