Pastviny 2010 – 4.den - Ze Šerlichu na Pastviny

masarykova-chata-nahledDnes jsme naši cyklobandu přemluvili ke „společné“ akci :-) Abych si taky trošku užila kola a nebylo to pro mě moc náročné, tak jsme si autem vyjeli na Šerlich a po hřebeni Orlických hor jsme sjeli zpět na Pastviny. Zdatnější cyklisti (ti čtyři zbývající) si to dali v opačném směru s tím, že zpátky se vezli autem zase oni :-).

Raďa mě tedy vyložil na Šerlichu a sjel autem do Deštného, aby si zbytek bandy užil na závěr alespoň jeden delší sjezdík. Sám se pak štrachal za mnou nahoru k Masarykově chatě. Následovali jsme červenou značku a cyklostezku po hřebeni kolem Malé Deštné na Velkou Deštnou, kde ještě na podzim minulého roku stála malá dřevěná rozhlednička – dnes už jen hromádka dříví :-( Cesta vedla většinou po pěkné asfaltce, vlnila se nahoru dolů a poskytovala pěkné výhledy do okolních kopců. velka-destna-nahledOd Anenského vrchu k pevnosti Hanička, kde jsme měli sraz s ostatními, to byl docela drsný a prudký sešup po kamenitohlinité cestě. Říkala jsem si, že mě děcka v tomto úseku budou asi proklínat, až budou funět nahoru :-) U Haničky jsme si dali svačinu a vyslechli jejich adrenalinové zážitky z cesty (raději nepublikovatelné). Zase jsme se rozdělili a my s Raďou už jsme jeli po silnici přes Rokytnici a Kunvald na Pastviny. Poslední kilometry jsem už fakt nemohla, no není se co divit, vždyť jsme měli v nohách přes 50 km.

Odkazy na mapy:

Martina | 27. 7. 2010 Út 15.13 | Cestování, Česká republika, Cykloturistika | Tisk | 456x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: