Pastviny 2010 – 6.den - Zemská brána a Žamberk

kamenny-most-nahledDnešní den si každý dělal, co chtěl – já s Raďou jsme vyrazili pěšky k Zemské bráně, Jiřík s Miškou na kolech k polským hranicím a Pipini se snažili nafouknout loď a zařádit si na vodě. Počasí si s námi hrálo – chvíli sluníčko, chvíli dešťové přeháňky, které navečer ne a ne přestat. Neplánovaně jsme se pak kvůli tomu pěkně ztřískali v minipivovaru v Žamberku :-)
Výlet k Zemské bráně jsme začali v Klášterci, kde jsme u obchodu nechali auto. Šli jsme po modré značce po levém břehu Divoké Orlice. Cesta kolem vody byla pohodová, vedla tudy i naučná stezka, tak jsme se leccos nového dozvěděli. rozalka-nahled Jednou z dominant Zemské brány je kamenný most, který byl postaven v letech 1900–1903 a o sto let později 2004–2005 prošel kompletní rekonstrukcí. Na mostě jsme se otočili a vydali se zpět téměř po stejné cestě (Klášterec jsme prošli po levém břehu). Protože bylo ještě brzo, vydali jsme se ještě do Žamberka, kde jsme si dali sraz i s Jiříkem a Miškou. Raďa měl zálusk navštívit tamější pivovar Kanec a jeho hospůdku, ale otvírali až v 16 hodin. Čekání jsme si zkrátili výšlapem na Tyršovu rozhlednu, také jinak zvanou Rozálka. Rozhledna má tvar husitské hlásky a zajímavostí je, že má svou dvojnici, rozhlednu zvanou Hýlačka u jihočeského Tábora. V pivovárku pak děcka ochutnávali různá piva a protože se docela rozpršelo, stihli jich vypít asi 4–5. Nejvíce jim chutnala dvanáctka. K tomu zkoušeli ještě různé místní likéry. No sranda byla pak upevnit kola na střešní nosiče :-) Kluci byli úplně promočení, ale vysmátí.

Martina | 29. 7. 2010 Čt 15.16 | Cestování, Česká republika | Tisk | 612x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: