Piškotový dort s ovocem a želatinou

Dortík pečený z veliké lásky :-D

Velký piškotový korpus

  • 6–7 vajec
  • 140g moučkového cukru
  • 150g hrubé mouky
  • 30g rozehřátého másla

Z bílků ušleháme sníh, po částech přidáváme 100g cukru a ušleháme dohusta. Žloutky utřeme se zbylým cukrem do pěny, přidáme ke sněhu a promícháme. Lehce vmícháme prosátou mouku a rozehřáty tuk. Těsto rozetřeme do vymazené a vysypané formy, vložíme do mírně předehřáté trouby a 40–50 minut pečeme do růžova. Necháme vychladnout a vyklopíme.

Korpus rozřízneme a promažeme marmeládou nebo krémem. Vrch potřeme tvarohem, poklademe ovocem (ananas, jahody…) a zalijeme želatinou. Necháme v chladu ztuhnout

rada-s-dortikemdortik

Martina | 28. 6. 2007 Čt 22.24 | Vaření, Sladká kuchyně, Ovocné moučníky | Tisk | 3933x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: