Piškotový dort s ovocem a želatinou
Dortík pečený z veliké lásky
Velký piškotový korpus
- 6–7 vajec
- 140g moučkového cukru
- 150g hrubé mouky
- 30g rozehřátého másla
Z bílků ušleháme sníh, po částech přidáváme 100g cukru a ušleháme dohusta. Žloutky utřeme se zbylým cukrem do pěny, přidáme ke sněhu a promícháme. Lehce vmícháme prosátou mouku a rozehřáty tuk. Těsto rozetřeme do vymazené a vysypané formy, vložíme do mírně předehřáté trouby a 40–50 minut pečeme do růžova. Necháme vychladnout a vyklopíme.
Korpus rozřízneme a promažeme marmeládou nebo krémem. Vrch potřeme tvarohem, poklademe ovocem (ananas, jahody…) a zalijeme želatinou. Necháme v chladu ztuhnout
Martina | 28. 6. 2007 Čt 22.24 | Vaření, Sladká kuchyně, Ovocné moučníky | Tisk | 3933x