Zapečený květák se šunkou
Výborná chuť květáku, šunky a sýra.- 1 větší květák
- 2 lžíce oleje
- 1 velká cibule
- 150 g šunky
- petrželka, mletý pepř, sůl
- 1–2 vejce
- 250 ml smetany
- 100 g tvrdého sýra
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v mírně osolené vodě. Na oleji osmahneme cibulku. Květák rozložíme do máslem vymazané zapékací mísy, posypeme cibulí, nadrobno nakrájenou šunkou a petrželkou (nemusí být), osolíme a opepříme. Zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou. Zapékáme ve středně předehřáté troubě, dokud vejce neztuhnou. Pak květák posypeme sýrem a zapékáme, dokud sýr nevytvoří zlatavou kůrku.
Recept mám z knížky Velká domácí kuchařka.
Martina | 19. 10. 2010 Út 13.04 | Vaření, Zelenina, Zeleninové pokrmy | Tisk | 730x