Zapečený květák se šunkou

Výborná chuť květáku, šunky a sýra. IMG_0047-nahled
  • 1 větší květák
  • 2 lžíce oleje
  • 1 velká cibule
  • 150 g šunky
  • petrželka, mletý pepř, sůl
  • 1–2 vejce
  • 250 ml smetany
  • 100 g tvrdého sýra

Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v mírně osolené vodě. Na oleji osmahneme cibulku. Květák rozložíme do máslem vymazané zapékací mísy, posypeme cibulí, nadrobno nakrájenou šunkou a petrželkou (nemusí být), osolíme a opepříme. Zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou. Zapékáme ve středně předehřáté troubě, dokud vejce neztuhnou. Pak květák posypeme sýrem a zapékáme, dokud sýr nevytvoří zlatavou kůrku.

Recept mám z knížky Velká domácí kuchařka.

IMG_0039-nahled IMG_0042-nahled

Martina | 19. 10. 2010 Út 13.04 | Vaření, Zelenina, Zeleninové pokrmy | Tisk | 730x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujmejlweb dada

já mam moc rada, jen muj manžel to nesnáší

4. 10. 2012 Čt 19.55

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: