Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy jsem už jednou zkoušela, ale recept se mi někam zatoulal. Našla jsem tedy na netu další, tentokrát na www.recepty.eu IMG_0065-nahled
  • 450 g polohrubé mouky
  • 200 g másla (hery nebo jiného tuku na pečení)
  • 6 g prášku do pečiva
  • 200 g cukru moučka (myslím, že jsem dala cukru míň)
  • 4 žloutky
  • 600 g jablek
  • 200 g cukru krystal
  • 100 g ořechů
  • 4 bílky
  • 50 g rozinek
  • 1 lžička skořice

Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Vypracujeme těsto z mouky, cukru, másla, žloutků a prášku do pečiva. Jednu třetinu těsta oddělíme a dáme do mikrotenového sáčku do ledničky nechat ztuhnout. Zbylé dvě třetiny těsta vyválíme a dáme na plech.

Na plech s těstem nastrouháme jablka, ochutíme skořicí, opranými rozinkami a zasypeme strouhanými ořechy. Na jablka rozetřeme pevný sníh z bílků a cukru, postrouháme nahrubo zbytek těsta z ledničky a dáme do vyhřáté trouby péct. Až začne těsto růžovět, je upečené.

IMG_0052-nahled IMG_0057-nahled

Martina | 20. 10. 2010 St 20.26 | Vaření, Sladká kuchyně, Buchty, bábovky a koláče | Tisk | 933x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reaguj ivanka

jak to, že máš ten vrch takovej červenej? jsi to grilovala?

6. 11. 2010 So 17.28

[2]reaguj martiniki

[1] ivanka: Je to spíš růžovo-hnědé, fotka trochu zkresluje. Ale vyzkoušej a uvidíš :-) M.

18. 11. 2010 Čt 17.33

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: