Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy jsem už jednou zkoušela, ale recept se mi někam zatoulal. Našla jsem tedy na netu další, tentokrát na www.recepty.eu- 450 g polohrubé mouky
- 200 g másla (hery nebo jiného tuku na pečení)
- 6 g prášku do pečiva
- 200 g cukru moučka (myslím, že jsem dala cukru míň)
- 4 žloutky
- 600 g jablek
- 200 g cukru krystal
- 100 g ořechů
- 4 bílky
- 50 g rozinek
- 1 lžička skořice
Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Vypracujeme těsto z mouky, cukru, másla, žloutků a prášku do pečiva. Jednu třetinu těsta oddělíme a dáme do mikrotenového sáčku do ledničky nechat ztuhnout. Zbylé dvě třetiny těsta vyválíme a dáme na plech.
Na plech s těstem nastrouháme jablka, ochutíme skořicí, opranými rozinkami a zasypeme strouhanými ořechy. Na jablka rozetřeme pevný sníh z bílků a cukru, postrouháme nahrubo zbytek těsta z ledničky a dáme do vyhřáté trouby péct. Až začne těsto růžovět, je upečené.
Martina | 20. 10. 2010 St 20.26 | Vaření, Sladká kuchyně, Buchty, bábovky a koláče | Tisk | 934x
Komentáře k textu
[1] ivanka: Je to spíš růžovo-hnědé, fotka trochu zkresluje. Ale vyzkoušej a uvidíš M.
18. 11. 2010 Čt 17.33