Zapečená krkovička
K tomuto receptu mě insipiroval dubnový Albert magazín. Místo krkovičky jsem použila vepřovou plec. Už když jsem maso večer nakládala do marinády, tak to krásně vonělo a já jsem se nemohla dočkat dalšího dne, až si pochutnám
- 4 plátky vepřové krkovičky (nebo jiného masa, já jsem použila plec)
- sůl
- 1 velká cibule
Na marinádu:
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžíce sójové omáčky
- 6 lžic ostrého kečupu (já jsem dala jemný kečup, ale přidala trošku chilli)
- 1 lžička medu
- 1 lžička sladké papriky
- 1/2 lžičky pepře
- 3 stroužky česneku
Maso jsem lehce naklepala a osolila. Z ostatních surovin jsem vytvořila marinádu, maso do ní vložila, promíchala a nechala přes noc v lednici. Vymazala jsem pekáček, dala na něj maso, posypala ho drobně nakrájenou cibulí a vše zalila marinádou spolu s 50ml vody. Pekla jsem v předehřáté troubě na 180C asi hodinu.
V magazínu maso nenakládali a marinádou maso zalili až na pekáčku.
Podávat můžeme ideálně se šťouchanými brambory.
Martina | 12. 4. 2011 Út 20.15 | Vaření, Jídla z masa, Vepřové maso | Tisk | 1039x
Komentáře k textu
Až do obrázku č.3 to vypadá dobře…čtyřka-to je bohužel poprava toho masa…Zabité,spálené,nechutné…škoda.
19. 5. 2012 So 17.10