Zapečená krkovička

K tomuto receptu mě insipiroval dubnový Albert magazín. Místo krkovičky jsem použila vepřovou plec. Už když jsem maso večer nakládala do marinády, tak to krásně vonělo a já jsem se nemohla dočkat dalšího dne, až si pochutnám :-) IMG_0335_resize
  • 4 plátky vepřové krkovičky (nebo jiného masa, já jsem použila plec)
  • sůl
  • 1 velká cibule

Na marinádu:

  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 6 lžic ostrého kečupu (já jsem dala jemný kečup, ale přidala trošku chilli)
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1/2 lžičky pepře
  • 3 stroužky česneku

Maso jsem lehce naklepala a osolila. Z ostatních surovin jsem vytvořila marinádu, maso do ní vložila, promíchala a nechala přes noc v lednici. Vymazala jsem pekáček, dala na něj maso, posypala ho drobně nakrájenou cibulí a vše zalila marinádou spolu s 50ml vody. Pekla jsem v předehřáté troubě na 180C asi hodinu.

V magazínu maso nenakládali a marinádou maso zalili až na pekáčku.

Podávat můžeme ideálně se šťouchanými brambory.

IMG_0324_resize IMG_0325_resize
IMG_0327_resize

asi po půl hodině pečení

IMG_0330_resize

hotovo, možná až moc připečeno:-)

Martina | 12. 4. 2011 Út 20.15 | Vaření, Jídla z masa, Vepřové maso | Tisk | 1034x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujweb Dominik

To vypadá moc dobře :-).

20. 6. 2011 Po 22.49

[2]reagujmejl Andrea Kovalová

Až do obrázku č.3 to vypadá dobře…čtyřka-to je bohužel poprava toho masa…Zabité,spálené,nechutné…škoda. :-x

19. 5. 2012 So 17.10

[3]reagujmejl Leo Škoda

svatá pravda 8-O

19. 5. 2012 So 17.12

[4]reagujmejlweb dada

jj vypadá to trošku :-(

4. 10. 2012 Čt 20.00

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: