Rybízové řezy s želatinou
Je duben a mražák máme stále plný rybízu, borůvek a malin. Proto jsem se rozhodla „zlikvidovat“ aspoň jednu krabičku a upéct piškotový řez s rybízem a želatinou. Recept jsem našla tady.Piškotový korpus:
- 250 g polohrubé mouky
- 250 g cukru moučka
- 4 vejce
- 1/2 prášku do pečiva
- 10 lžic vlažné vody
- 10 lžic oleje
Krém:
- 1 vanilkový pudink
- 500 ml mléka (i míň)
- 125 g másla (hery)
- 4 lžíce cukru
Nejprve vyšleháme žloutky s cukrem, pak zašleháme vlažnou vodu a olej. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Dáme péct do vyhřáté trouby. Zatímco se piškot peče, můžeme si připravit krém – vyšleháme máslo s cukrem a po částech zašleháme vychladlý pudink. Na upečený a vychladlý piškot natřeme krém (nemáme-li rádi příliš mnoho krému, stačí jej vyhotovit v poloviční dávce – to jsem udělala i já, druhou půlku jsem dala do mražáku). Na krém rozložíme ovoce (tentokrát rybíz) a vše zalijeme nachystanou želatinou (já jsem použila červenou želatinu, nějaké větší balení, tuším na 500 ml tekutiny). Necháme ztuhnout a podáváme chlazené, pokrájené na řezy.
Martina | 8. 4. 2011 Pá 21.07 | Vaření, Sladká kuchyně, Ovocné moučníky | Tisk | 1897x
Komentáře k textu
Hezký den … sklízím postupně rybíz, kterého se letos opravdu urodilo …(po dvou letech paběrkování na namrzlých keřících). Chtěla jsem upéct NĚCO, kde by byl rybíz, ale zase mi moc nechutná rozpečený, mokrý … Variace na puding … ouuuu, to vždycky zabere … Už ho uďobáváme, jako vždy ještě nestačil ani zatuhnout … Děkuji za typ .. Maru V.
7. 7. 2012 So 16.26