Koprová omáčka

Ke koprové omáčce jsem si uchovávala zdrženlivý odstup již od školních let. Nevím, co mi na ní nechutnalo. I v závodní jídelně jsem se jí vyhýbala, obzvlášť když ji kolegové vždy hodnotili jako octovou vodu. Brrr. Poslední dobou ji ale miluju, maminka ji vaří výbornou a nedává tam žádný ocet, nýbrž zakysanou smetanu. Tady je recept, který jsem taky sama na Raďovi vyzkoušela. IMG_0408_resize
  • máslo
  • hladká mouka
  • voda (vývar, mléko)
  • kelímek smetany na vaření
  • kelímek zakysané smetany
  • kopr

V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme jej moukou a orestujeme. Růžovou jíšku zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme smetanu na vaření (dala jsem čtvrt litru vývaru a asi půl litru mléka) a povaříme cca 20 minut. Pak přidáme na drobno nasekaný kopr a zakysanou smetanu a opět chvíli povaříme.

Hotovou koprovou omáčku podáváme s masem nebo vejcem a jako příloha se hodí houskové knedlíky nebo brambory.

Martina | 10. 3. 2012 So 13.14 | Vaření, Zeleninové pokrmy, Zelenina | Tisk | 773x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujmejlweb Ashgriel

fuuj kopr :)

29. 3. 2012 Čt 12.47

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: