Zapečené žampiony
Tyto zapečené žampiony vlastně vznikly úplně náhodou. Původně jsem je chtěla přidat do nějaké smetanové omáčky na těstoviny, ale nějak na to zapomněla a pak se už musely spotřebovat. Recept jsem našla v magazínu Albert 12/09 v článku na jednohubky pro oslavu nového roku 2010.
- 16 malých žampionů (měla jsem jen 8 a na večeři s Raďou nám to stačilo)
- 250 g lučiny (použila jsem měkký tvaroh)
- 2 lžíce pesta
- 2 stroužky česneku, najemno nasekané
- 25 g strouhaného parmezánu (použila jsem plátkový sýr)
- 5 lžic olivového oleje
Troubu předehřejeme na 180C, zapékací misku vymažeme olejem. Z hub odřízneme nožky, lučinu smícháme s pestem a česnekem a pak jí naplníme žampiony. Jemně ji vmáčkneme dovnitř, houby srovnáme do misky, posypeme parmezánem, ozdobíme pestem a pokapeme olejem. Pečeme, dokud směs nezezlátne.
Pomazánka nám ještě zůstala a byla výborná, namazali jsme si ji ještě na chleba.
Martina | 16. 2. 2012 Čt 12.51 | Vaření, Zeleninové pokrmy, Houby | Tisk | 982x