Zapečené žampiony

Tyto zapečené žampiony vlastně vznikly úplně náhodou. Původně jsem je chtěla přidat do nějaké smetanové omáčky na těstoviny, ale nějak na to zapomněla a pak se už musely spotřebovat. Recept jsem našla v magazínu Albert 12/09 v článku na jednohubky pro oslavu nového roku 2010.

DSC_0676_resize
  • 16 malých žampionů (měla jsem jen 8 a na večeři s Raďou nám to stačilo)
  • 250 g lučiny (použila jsem měkký tvaroh)
  • 2 lžíce pesta
  • 2 stroužky česneku, najemno nasekané
  • 25 g strouhaného parmezánu (použila jsem plátkový sýr)
  • 5 lžic olivového oleje

Troubu předehřejeme na 180C, zapékací misku vymažeme olejem. Z hub odřízneme nožky, lučinu smícháme s pestem a česnekem a pak jí naplníme žampiony. Jemně ji vmáčkneme dovnitř, houby srovnáme do misky, posypeme parmezánem, ozdobíme pestem a pokapeme olejem. Pečeme, dokud směs nezezlátne.

Pomazánka nám ještě zůstala a byla výborná, namazali jsme si ji ještě na chleba.

DSC_0671_resize DSC_0674_resize

Martina | 16. 2. 2012 Čt 12.51 | Vaření, Zeleninové pokrmy, Houby | Tisk | 982x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujmejlweb dada

zajímavé zkusím 8-O

4. 10. 2012 Čt 19.56

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: