Pampeliškový med

Při cestě z Beskyd jsme narychlo vyběhli z auta a nasbírali cca 400 květů pampelišek na uvaření pampeliškového medu. Pampelišek bylo všude tolik, že mi jich nepřišlo ani líto :-). Podle následujících receptů jsme nechali vylézt brouky, a poté zalili vodou (2l), přidali trochu citrónu a pomeranče a chvíli povařili. Výsledek jsme nechali do druhé dne vyluhovat a večer jsem přidal 2 kg cukru a začal vařit. Vařil jsem to zhruba dvě hodiny a pořád byl medík docela tekutý, nakonec jsem toho vzdal a „med“ slil do sklinek a šel spát.

Nalezené recepty:

Nakonec by mě jen zajímalo, zda takovýto lektvar je vůbec nějakým způsobem zdravý? Je to vpodstatě obarvený a ochucený cukr. Navíc tím dlouhým vařením se podle mě všechny dobré látky musely zničit. No nic :-), nechám úvah, medík se bude hodit do čaje jako sladidlo a na chleba – je docela dobrý.

Radim | 2. 5. 2012 St 22.02 | Vaření | Tisk | 539x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujmejlweb dada

jsem rada za váš blog super recepty

4. 10. 2012 Čt 20.23

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: