Rýže s vepřovým masem a hráškem
Při listování staršími čísly magazínu Albert mě zaujal obrázek rizota s hráškem. Na terase nám letos zraje už druhá úroda hrášku, takže je třeba ho nějak spotřebovat:-) Recept najdete také zde.- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 vejce, našlehané se 2 lžícemi vody
- 1 cibule, pokrájená najemno
- 2 stroužky česneku, rozmačkané
- 1 lžíce kari koření
- 2 lžíce kečupu
- 85 g hrášku (i mražený)
- 250 g rýže, vařené
- 180 g vepřových nudliček, opečených doměkka
- sójová omáčka k dochucení
V pánvi s nepřilnavým povrchem rozpálíme půl lžíce oleje. Pak na ni vylijeme vajíčko promíchané s vodou a krouživým pohybem jej necháme rozprostřít po celé pánvi a jednu minutu opékáme. Obratíme ve vzduchu jako palačinku a opečeme minutu i z druhé strany. Přendáme na talíř.
Do pánve přidáme druhou polovinu oleje. Vsypeme cibuli a opékáme 3–4 minuty, dokud nezačne hnědnout, přidáme česnek, kari koření a kečup, promícháme. Přidáme hrášek a necháme jej rozmrazit. Nakonec přidáme rýži, maso a 100 ml vody a vaříme dalších 5–6 minut. Všechno by se mělo krásně ohřát, změknout a rýže zabarvit do žluta kari kořením. Těsně před koncem pokrájíme omeletu na proužky a spolu se sójovou omáčkou je přidáme k rýži.
Martina | 5. 9. 2012 St 19.55 | Vaření, Jídla z masa, Vepřové maso | Tisk | 720x