Domácí zapékané müsli
Doma nám došlo kupované müsli, a tak jsem se v pondělí večer pustila do výroby domácího. Recepty se mi moc probírat nechtělo, a tak jsem si vybrala hned jeden z prvních, který na mě vyskočil ve vyhledávači.- ovesné vločky (dala jsem 1,5 pytlíku)
- různé druhy ořechů, slunečnicová semínka, lněné semínko, sezamové semínko, kokos – dle chuti
- hrozinky, sušené ovoce – dle chuti
- 1 salko
- dle receptu 1,5 dcl oleje, ale nedávala jsem a místo něho přidala 2 dcl mléka
- 1–3 lžíce medu na doslazení (není nutný)
Do velké mísy dáme všechny sypké suroviny a promícháme. Přidáme tekuté přísady a opět důkladně promícháme. Rovnoměrně rozložíme na plech a dáme do vyhřáté trouby, pečeme na nízkou teplotu, spíše sušíme a vždy po chviličce důkladně promícháme. Směs začně zlátnout a nádherně vonět. Peče se dle receptu asi 15 minut, ale mě to trvalo déle, asi to bylo i tím mlékem, příště zkusím vynechat. Pekla jsem na 150 C.
Vychladlou směs můžeme uložit do dóziček. Podáváme jen tak, nebo s mlékem či jogurtem.
Martina | 10. 9. 2012 Po 10.53 | Vaření, Sladká kuchyně | Tisk | 871x