Rajčatová polévka
Chtělo by to zkusit nějaké nové polévky. Vývary a bramboračky nám už lezou krkem a luštěninové a další podobné kvůli kojení nemůžeme. Vrhla jsem se tedy na rajčatovou polévku. Doma jsme ji moc nedělávali, navíc Verča všechny novinky v jídle odmítá, takže jsem hodně zvědavá na výsledek. Inspirovala jsem se kombinací těchto dvou receptů.
- 1 plechovka loupaných krájených rajčat
- olivový olej
- 1–2 stroužky česneku
- 1 větší mrkev
- půl kostky zeleninového bujónu
- sůl, pepř
- čerstvá bazalka
- 1 lžička cukru
Oloupaný česnek jemně rozdrtíme a na olivovém oleji krátce osmahneme tak, aby nezhořkl, pak česnek odebereme (nebo část necháme). Přidáme nakrájená sterilovaná rajčata i se šťávou a necháme chvíli probublávat. Pak přidáme nakrájenou mrkev, vodu podle potřeby, zeleninový bujón a podle chuti dochutíme cukrem, solí a pepřem. Hrnec přikryjeme a necháme asi 30 minut povařit. Nakonec rozmixujeme a propasírujeme (nemusíme).
Komentáře k textu
Polévka nemusí být špatná a hlavně si myslím že je i zdravá. určitě vyzkouším
12. 3. 2013 Út 16.14