Kakaová bábovka

Už dlouho jsme nedělali žádnou buchtu natožtak bábovku. Takže jsem se rozhodl, že nějakou upeču. Vzpomněl jsem si, jak jsem „zamlada“ dělal pod dozorem mamky hrnkovou bábovku a pln nadšení jsem se vrhl do příprav. Jenže jsem si samozřejmě nevzpomněl na jednotlivé poměry hrnků a navíc doma jsme měli na to určený hrnek :-). Na netu jsem nechtěl brouzdat, a tak jsem vytáhl jednu z našich kuchařek a vybral recept Kaková bábovka.

babovka-nahled

Kakaová (mramorová) bábovka

Budete potřebovat:

  • 2 vajíčka
  • 130 g másla nebo rostlinného tuku
  • 200 g moučkového cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžíce instatní kávy
  • 120 ml mléka
  • 2–3 lžíce rumu
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva

Já jsem navíc přidal nějaké vlašské ořechy a rozinky.

Bábovku jsem nakonec nedělal úplně podle receptu, protože jsem ji chtěl mít mramorovanou. Takže jsem nejdřív ušlehal vejce s tukem a cukrem do pěny. Přidal jsem kávu, vlažné mléko, rum a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Poté jsem nasypal ořechy a rozinky a vše zamíchal – bylo to docela husté. Tak dvě třetiny jsem vylil do vysypané formy. Do zbylého těsta jsem dal zmíněné dvě lžíce kakaa, a po zamíchání dolil do formy. Vše jsem pak vložil do trouby cca 170°C a pekl zhruba 40 minut.

Radim | 22. 2. 2013 Pá 15.47 | Vaření, Sladká kuchyně, Buchty, bábovky a koláče | Tisk | 591x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: